Есенният сезон почти приключи и сега всички мечтаем за пухкав сняг, миризма на бор и релаксиращи процедури. Когато избираме планински курорт за почивка през зимата, едно от основните предимства, освен чистия въздух и наличието на перфектни ски писти, безспорно са СПА центровете, които предлагат разнообразие от процедури дори и за най-изтънчените вкусове.

Планинските СПА почивки набират голяма популярност в България през последните години като средство, чрез което да запазим здравето и красотата си. Широко възприетото мнение е, че на такъв тип почивки ходят само хора с високи доходи. Това обаче въобще не отговаря на истината, дори напротив. Развитието на СПА туризма предлага разнообразни възможности в широк ценови диапазон.

Различни проучвания показват четири основни причини да резервирате планинска почивка със СПА процедури:

1. Повишават настроението – масажите например увеличават хормоните допамин и серотонин, които са главните „виновници“ за по-добрата работа на мозъка.

2. Повишават имунитета – доказано е, че контрастните душове, сауната и парната баня повишават нивата на антитела в организма, които са най-силното оръжие срещу настинките и грипните състояния.

3. Намаляват стреса – релаксиращите СПА процедури и арома терапии нямаляват нивата на хормона на стреса и са чудесно решение в борбата с аритмията и високото кръвно налягане.

4. Намаляват болката – в забързаното ежедневие често се случва да получим мускулни болки или мигрена. С едно посещение в СПА центъра няма да има и следа от хроничното главоболие.

След ранната и енергична закуска, спокойно можете да съчетаете интензивните спускания по пистите със СПА следобед, посветен на добрия тонус и красотата – почивка в топъл вътрешен басейн, сауна, парна баня или модерно джакузи със сгряваща напитка в ръка и добра компания.

Едни от най-успешните мениджъри на СПА центрове по света съветват всеки клиент да опита поне веднъж по време на престоя си арома масаж, масаж с шоколад или подводен масаж, тъй като зимата е изцяло сезонът на СПА почивките и освен разкрасяваща цел, контрастите в температурите влияят отлично на здравето и имат както ободряващо, така и терапевтично влияние на организма.

За СПА почивка на планина, разгледайте хотел „Феста Уинтър Палас“ в к.к. Боровец.