„Вила Ямбол“ посрещна визитата на голям японски вносител на вина, компанията Yokohama Wine Collection. Нейният представител, Хидехару Озава, идва за втори път у нас. Още след първото посещение на г-н Озава през март, стартира износ на вина от портфолиото на избата, които днес се радват на голям успех в страната на изгряващото слънце.

Понастоящем серията „Вила Ямбол“ присъства в над 500 обекта в Япония. Този път Озава проследи гроздобера  и уточни търговските и маркетинг активностите, свързани с продажбите на българско вино в Япония през следващата година.

По време на посещението бяха обсъдени възможностите за разширяване на предлаганите продукти на „Вила Ямбол“ на Изток, увеличаване на дистрибуцията и на продажбите. Оценката му за вината на „Вила Ямбол“ е много висока като освен към серията „Вила Ямбол“, прояви интерес и към най-новата марка KABILE.

„Нашата компания се занимава с внос на вино от целия свят, а желанието да представим на японския пазар нещо ново, ни доведе при „Вила Ямбол“. Мисля че се справихме добре с намирането на коректен партньор, защото вината на избата са с много добро съотношение между цена и качество“, коментира по време на визитата си г-н Озава. „Освен това, в Япония от решаващо значение за продажбите, е дизайнът на етикета.

Продуктите на „Вила Ямбол“ са отлично изпълнени в това отношение“, допълни той. Като основно предимство и причина за Yokohama Collection да избере „Вила Ямбол“ за партньор, Озава изтъква много подходящия за отглеждане на грозде климат в България, както и точния синтез между модерните технологии и древните тракийски традиции във винопроизводството. „Наша бъдеща задача е заедно да изградим силен бранд имидж на „Вила Ямбол“ на японския пазар“, заяви в края на визита си у нас г-н Озава.

Продукцията на „Вила Ямбол“ е добре позната навън, защото избата е от водещите износители на качествени вина в 35 държави от целия свят и на четири континента. Налага се много сериозно в Китай и в САЩ като на американския пазар продуктите ѝ са утвърдени в девет щата, и има планове за влизането на нови.

Тази година производителят донесе единствения двоен златен медал от Concours Mondial Dе Bruxelles, известен като Световното по вино със своето Villa Yambol Каберне Совиньон Резерва 2014. Подобно отличие се присъжда само на най-добрите вина, оценени с над 92 точки. Изненадата идва и от факта, че награденото българско вино надделя над конкуренти от целия свят в по-висок ценови клас. Освен това именно тази Резерва на „Вила Ямбол“  генерира изключително голям интерес в Япония.