Какво е общото между радиото и камиона? Освен че в камиона може да се слуша радио, тези две неща бележат пътя на Иво Стаменов и скока му от талантлив тонрежисьор към изкусен майстор на дървени играчки.

„Докато работех в радиото въобще не обичах хитовете“, разказва Иво. Това го кара да развие вкус към по-бутиковите и оригинални неща не само в музиката, но и в живота. Прибавете и любовта му към природата и към децата, и лесно ще си обясните защо днес той и неговите детски ателиета за работа с дърво са толкова обичани и успешни.

Идеята да учи децата как сами да си сглобят дървена играчка му хрумва, докато той общува с дъщеря си, заради която майстори какво ли не, включително и дървен компютър. За Иво играта на родителите с децата е ключова за възпитанието. Затова в неговата уютна работилничка и родителите са чести гости. Избира дървото, защото то е топло и дружелюбно. И никакви пластмаси, разбира се.

„Не можете да си представите каква радост е, когато детето може да каже „Сам си направих този камион!“, споделя Иво и цялото му харизматично изражение сякаш отразява тази радост. Много от децата се връщат през годините и това се вижда от импровизирания метър на вратата на работилницата – първите малки майстори са вече пораснали.

Да отгледаш дете – това е най-важната от всички битки в живота според Иво. Затова, в името на бъдещето, което отглеждаме, той подкрепи и кампанията „Силата е в теб“, която разкрива, че сила за промяна има във всеки българин, който не бездейства, а прави нещо с живота си.

С кампанията „Силата е в теб“ посолството на САЩ в България приветства силния български дух.