Български вина от Тракия опитаха високопоставените гости на приема за 80-ата годишнина на Симеон Сакскобургготски. Пет български изби представиха свои емблематични вина на събитието. Царските особи останаха очаровани от качествата и сортовото многообразие, предлагани от родните производители.

Една от избраните изби е New Bloom Winery от гр. Съединение. New Bloom Winery се наложи като един от най-модерните и напреднали в технологично отношение винопроизводители у нас. Винарната разчита на 6000 дка собствени лозови масиви в Тракийската низина. Производителят работи както с добре познати сортове като Каберне Совиньон, Мерло, Каберне Фран, Сира, Шардоне, Совиньон Блан и Мускат, така и нетрадиционните и нови за страната ни сортове Дорнфелдер, Регент и Глера (сортът, от който се прави Просеко).

На специалното събитие избата се включи с белия купаж New Bloom от сортовете Совиньон Блан и Шардоне. Виното е в стил „Нов свят” и демонстрират огромния потенциал, който имат родните вина. Серията New Bloom включва и купажно розе от три сорта Каберне Совиньон, Каберне Фран и Сира и направи дебюта си на пазара това лято. От червените вина гостите на събитието пробваха екзотичния за България сорт Дорнфелдер, който избата единствена у нас предлага в серията F2F. Освен сериите New Bloom и F2F, избата е позната на пазара с марките Pixels и Verano Azur.

Събитието събра в петък вечерта 400 специални гости в двореца „Врана”, сред които трима президенти - Румен Радев, Георги Първанов и Петър Стоянов. Сред множеството политици бяха и бившите премиери Пламен Орешарски, Сергей Станишев и Стефан Софиянски, представители на бизнеса, медиите, бивши министри от мандата на Симеон II. В събитието се включиха и престолонаследниците на бившите монархии на всички балкански държави съседи на България, включително и пряк потомък на турския султан Мехмед V.