Още по темата

Комедия, драма, анимация, детски филми, документални филми… В програмата на единственото турне за късометражно българско кино има наистина за всекиго по нещо. Даже по-хубаво: за всекиго – по много!

А организаторите – те просто не могат да говорят за този проект спокойно smiley

„Само за час и половина можеш да изгледаш 4-5 филма, да се потопиш в няколко абсолютно различни свята… Пълна лудница! Точно в това е магията на късото кино! “

„Убедени сме (!) до доказване на противното, че късометражното кино трябва да живее навсякъде - все пак именно от магията на движението се е родило най-обичаното от нас изкуство… Затова точно така, с много движение, му даваме тласък и през това лято.

Ще ви срещнем отново с качествени къси филми на млади български режисьори, които заслужават вниманието ви!“

С именно тази вдъхновяваща идея преди година един от най-младите и амбициозни кино екипи – NO BLINK, потегля на път. Още с първото си издание през 2016 г. КИНОlove събра над 2000 зрители по време на прожекциите си в цялата страна.

Тази година актьорите Яна Титова и Алек Алексиев са лицата, с които NO BLINK тръгва на лов за къси филми. Именно те ще водят зрителите през всички спирки на турнето. Пълната информация за него можете да намерите на официалната страница на КИНОlove Лято 2017!

Сред режисьорите на селекцията филми на КИНОlove Лято 2017 са Ясен Генадиев, Тома Вашаров, Яна Титова с документален дебют, както и още имена от младата режисьорска група на NO BLINK.

Заглавията са общо 7, предстоят и точно 7 прожекции в 7 града: Приморско, Варна, Градина, Бургас, София, Созопол и Пловдив!