На церемония на работодателите и индустрията в България снощи бяха връчени наградите за бизнес „КРИБ – Качество, Растеж и Иновации от България”.

Голямата награда в категория Качество получи „Асарел Медет“ АД. Министър-председателят Бойко Борисов връчи наградата на професор доктор Лъчезар Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел Медет“.

Компанията „Сименс” ЕООД бе отличена с втора награда в категория Качество, като наградата получи  доктор инженер Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на „Сименс”.

Голямата награда в категория Растеж получи „Трейс Груп Холд“ АД. Министърът на икономиката Божидар Лукарски връчи наградата на професор доктор инженер Николай Михайлов, председател на Съвета на директорите на „Трейс Груп Холд“.

Компанията „Ден и нощ“ ООД беше отличена с втора награда в категория Растеж, като наградата получи нейният директор Галин Анастасов.

Голямата награда в категория Иновации получи Пощенска банка. Председателят на КРИБ (2010-2014 г.) и изпълнителен директор на Софарма г-н Огнян Донев връчи наградата на Петя Димитрова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на Пощенска банка.

Компанията „Каолин“ АД беше отличена с втора награда в категория Иновации, като наградата получи Роберт Линдерман - Берк, един от собствениците на компанията.

Специалната награда на председателя на КРИБ за цялостен принос за развитието на икономиката в България получи  „Минстрой Холдинг“ АД. Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев връчи наградата на професор доктор на техническите науки Николай Вълканов, председател на Управителния съвет на „Минстрой Холдинг“.

Вижте още от бала, по време на който бяха връчени наградите:

Обществена и държавна подкрепа за качественото и иновативно българско производство е една от главните цели на КРИБ. Затова в началото на 2015 г.  Управителният съвет на Конфедерацията учреди годишни награди за качество, растеж и иновации от България, както и за цялостен принос в развитието на българската икономика. Чрез наградите КРИБ иска да насърчава качественото и иновативно българско производство. Конфедерацията е уверена, че отличените фирми ще бъдат пример за всички, които правят бизнес в България и налагат нови, по-високи стандарти в икономиката.