Ч ервеното вино, шоколадът и ягодите помагат да се предпазите от диабет.
Проучване установи, че високото съдържание на флавоноиди в ягодите могат да регулират нивата на кръвната захар и да предпазват от развитие на диабет тип 2.
Флавоноидите са антиоксидантни съединения, открити в растения, чай , червено вино и шоколад, които могат да осигурят защита срещу широк спектър от заболявания , включително сърдечно-съдови заболявания, хипертония, някои видове рак и деменция. Специалистите твърдят, че защитният ефект се дължи на по-високото съдържание на антоцианини, които можете да откриете в ягодите, касиса, къпините и боровинките.
Изследователи от Университета на Източна Англия и Кралския колеж в Лондон показват, че високите дози на антоцианини са свързани с по-ниска инсулинова резистентност и по-добро регулиране на кръвната захар ./БГНЕС
/
Шоколадът и червеното вино предпазват от диабет
Червеното вино, шоколадът и ягодите помагат да се предпазите от диабет.
20 януари 2014, 13:18
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!