0
р рмално е да сгреша. Интересно звучи да сменя шестима министри, но се опитваме да управляваме сериозно." Това са най-често срещаните заглавия, провокирани от казаното от премиера след завръщането му от Румъния.

"Обещания? Мандатът е четири години, първо. Второ, като премиер мисля, че беше юли, а не април. И по самата дата вече съм отговорил няколко пъти", цитира "Труд" заявеното от премиера на вчерашния брифинг на летището по повод две години от паметната реч на 6 април 2001-ва, с която Симеон влезе в политиката.

"Стандарт" извежда това в заглавие: "6 април да се брои от юли". Важен е крайният резултат, добавя премиерското обяснение пред медиите "24 часа".

По същото време представители на парламентарните сили коментираха 6 април по БНР. "През септември 2001 г. правителството имаше 71% доверие, сега има 10%. За премиера цифрите са 67% и 31%", посочва "24 часа".

Сини симпатизанти от Пловдив организираха протестно шествие по повод две години от обръщението на Симеон към нацията, добавя "Новинар". 800 жълти балона и "царски локум" бяха раздавани на минувачите. По улиците разходиха и магарета с надпис "Експрес за Мадрид" .

Възрастен мъж бе овързан с въжета и вкаран в линейка пред БНБ вчера. Сценката беше част от акцията на земеделците на Яне Янев по случай 6 април. Озаптеният играеше ролята на премиера Симеон Сакскобургготски.

Вече се чуха гласове, че 6 април трябва да се чества като ден на лъжата. С тази констатация се обръща "Труд" към Веселин Близнаков, зам.-шеф. на ПГ на НДСВ. Симеон не излъга българите, отговаря жълтият депутат. Той не познавал друг съвременен политик, който толкова ясно да е определил политически цели, както направил това техния лидер на 6 април. Равносметката две години по-късно е: България е призната за страна с функционираща пазарна икономика. Установи се траен икономически ръст 4,5%, и то в условията на световна рецесия. Корупцията намаля два пъти, ноу разбира се, не е изкоренена. Повиши се жизненият стандарт, но не толкова, колкото са очакванията на хората, изтъква собствените си виждания за двете години зам.-шефът на ПГ на НДСВ.

На 6 април 2001 г. хората чакаха месия. Две години по-късно стана ясно, че българите са имали свръхочаквания, коментира "Стандарт".

Времето капризничи на историческата дата, без коментар отбелязва "24 часа". Ураганен вятър със скорост до 100 км в час вилня в страната вчера. На места той бе премесен и със сняг. Кола се хлъзна по заснежен път в Смолянско и падна в пропаст. Една жена загина. Бурята обърна 2 тенекиени гаража в Пловдив и едва не уби деца. Виелицата заклещи 50 туристи над Перущица, описва резултатите от изненадите на времето "24 часа".

Междувременно социологът Андрей Райчев заяви, че има нова политическа ситуация, защото НДСВ получава подкрепа от СДС, отбелязва "Дневник". Сините няма да са опозиция поне до края на войната, прогнозира той. Но и БСП няма да иска оставка на кабинета за Ирак, изтъква същото издание. Евентуален вот на недоверие по тази тема можел да се окаже по-скоро консолидиращ, отколкото дестабилизиращ правителството, смятали червените.

Българската рота за ядрена, химическа и биологическа защита заминава днес за Йордания, съобщава "Труд". Екип на Министерството на икономиката заминава тази седмица за САЩ, за да обсъди българските възможности за участие в следвоенното възстановяване на Ирак, пише още вестникът. Само "коалицията на желаещите" ще възстановява Ирак, отбелязва "Дневник".

Минерална вода от Невестино ще пият американските войници. 10 млн. бутилки на фирма "Макена" заминават за бойната линия, след като посолството ни в Кувейт договори сделката, извежда своята водеща тема "Стандарт". България може да печели милиони от износ на питейна вода в Близкия изток, посочва "24 часа". Шефът на Института за регионални икономически проучвания и проекти Иван Делиев ще представи план за това на вицепремиера Василев и строителния министър Церовски. Вода от каскадите "Белмекен" и "Въча" ще се пренася по водопровод до Бургас. Там ще се обработва в завод за консервиране и с танкери ще поема към Персийския залив, обяснява "24 часа". Стойността на проекта е 1 млрд. долара, парите щели да се възвърнат многократно.

Страната ни може да участва в следвоенното възстановяване на Ирак с износ на трапезна вода, помощ в здравеопазването и образованието, управлението на летища, пристанища и в капиталното строителство, обобщава "Труд" вчерашните обсъждания по време Консултативния съвет на Съюза за стопанска инициатива. До 600 млрд. долара ще глътне възстановяването на инфраструктурата на Ирак, а българските фирми могат да се доредят за подизпълнители само ако се обединят, отбелязва икономическата оценка на проф. Бехар "24 часа". Между 900 млн. и 1 млрд. долара ще са приходите за българските фирми от тази дейност, показват грубите изчисления на икономическото министерство, допълва часовият вестник. Отговор на въпроси, засягащи участието на България във възстановяването на Ирак, се очаква следващата седмица, пише "24 часа". Междувременно стана ясно, че днес президентът Първанов ще обсъди с депутати, бизнесмени и икономисти икономическите аспекти за България от войната в Ирак, известява "Труд".

"Мерим се с французи, а не с албанци. Затова за нас войната в Ирак е по-важна, отколкото беше косовската." Под това заглавие Любен Дилов-син анализира за "24 часа" резултатите от представителното проучване на НЦИОМ как живеем в сравнение с нашите балкански съседи. Видно е, че само по отношение на албанците близо половината от нас смятат, че сме по-добре. Самочувствието на българите днес може да се преведе с една игрословица: Имате ли самочувствие? Да! Много самотни се чувстваме! Мисля, че се чувстваме самотни в тежкия избор, който правим всеки ден. Изборът да бъдем сравнявани не с албанци, а с германци, италианци, французи, американци, смята Любен Дилов-син.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

За Великден ще ходите ли някъде? - Моя е резервирал нощувки в Париж... - Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

Димитър Стоянов: Да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта

България Преди 2 минути

Димитър Стоянов: Аз не разбрах, че е служител на НАП

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

Румен Спецов: Истинските журналисти не се разхождат с пистолети в джоба

България Преди 36 минути

Румен Спецов: Не се интересувам кой и защо изкривява фактите

Разкриха подробности за случая с Димитър Стоянов

Разкриха подробности за случая с Димитър Стоянов

България Преди 1 час

Според полицията това е рутинен случай

Видео: Украински дрон унищожи танк Т-72 и друга руска техника

Видео: Украински дрон унищожи танк Т-72 и друга руска техника

Свят Преди 1 час

Унищожена е и руска техника в Донецкия регион на Украйна

Дисциплинарно производство срещу скандален прокурор в София

Дисциплинарно производство срещу скандален прокурор в София

България Преди 1 час

То е по искане на и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов, който настоява за неговото уволнение

Тристранният съвет прие Наредбата за обезщетения при безработица

Тристранният съвет прие Наредбата за обезщетения при безработица

България Преди 1 час

Административните органи следва да извършват служебна проверка в съответния регистър

Мистерията на българските гласове

Джейкъб Колиър със съвместен концерт с "Мистерията на българските гласове" в София

Любопитно Преди 2 часа

Шоуто ще се състои в София на 11 юли в зала 1 на Националния дворец на култура

Тя е само на 17, но има собствен бизнес! Коя е тя?

Тя е само на 17, но има собствен бизнес! Коя е тя?

Любопитно Преди 2 часа

Alexchetoo е инфлуенсър,Youtube-ър,сценарист, продуцент на онлайн сериалa “Драма“ и освен всичко това тя има собствен бранд за козметика

<p>Прокуратурата се самосезира за хвърляне на пиратки на метри от бебе</p>

След репортаж на NOVA: Прокуратурата се самосезира за хвърляне на пиратки на метри от бебе

България Преди 2 часа

Софийска районна прокуратура образува преписка по случая и възложи проверка на Седмо РУ-СДВР

Напусна ни изкуствоведът Виолета Василчина

Напусна ни изкуствоведът Виолета Василчина

България Преди 2 часа

Нейните изследователски интереси я нареждат в състава на научноизследователската експедиция на БАН

HMD представи първите си собствени смартфони

HMD представи първите си собствени смартфони

Технологии Преди 2 часа

Трите модела идват в България през май

България може да бъде предадена на Съда на ЕС по две наказателни процедури

България може да бъде предадена на Съда на ЕС по две наказателни процедури

Свят Преди 2 часа

ЕК представи данни за общо четири наказателни процедури срещу нашата страна

<p>&quot;Военните учения на НАТО край руските граници са провокативни&quot;&nbsp;</p>

Мария Захарова: Военните учения на НАТО край руските граници са провокативни

Свят Преди 2 часа

Това заяви говорителката на руското Министерство на външните работи

Реджеп Тайип Ердоган

Ердоган проведе първа среща с лидера на опозицията

Свят Преди 2 часа

Срещата се състоя на 23 април, след приема по повод Деня на независимостта и празника на детето

<p>Нови разкрития за атаката в Сидни, при която беше нападнат&nbsp;епископ&nbsp;</p>

Арестуваха 7 тийнейджъри, свързани с намушкването на епископ в църква в Сидни

Свят Преди 2 часа

Седемте арестувани са на възраст между 15 и 17 години

Парламентът прие промени в НК, свързани със сексуалното насилие

Парламентът прие промени в НК, свързани със сексуалното насилие

България Преди 3 часа

Измененията, внесени от Министерския съвет, бяха подкрепени от 101 народни представители