0
Еа а дата - 1 януари 2007 г. - се мярва на първата страница на "24 часа". "Ферхойген обеща", цитира часовият вестник шефа на парламента Герджиков, който се връща от Брюксел. И така - според председателя на НС датата 1 януари 2007 г. официално ще бъде дадена на България и Румъния на срещата на върха в Копенхаген на 13 декември. Документите за срещата били вече готови, е заявил комисарят по разширяването Ферхойген.

Ако не вярвайте, питайте сами, настоява "24 часа" и предлага следното: поговорете лично в чата с председателя на Европейската комисия Романо Проди. Инициативата е на Делегацията на Европейската комисия у нас, разговорът в Интернет може да се води на всеки от 11 официални езика на ЕС, времето на чата е днес от 19-21 ч. българско време (повече подробности - на адрес Evropa.bg).

Това в Европа. А у нас "бият данъчни", четем в "Труд" и "24 часа". Неизвестни побойници пребиха жестоко с железни тръби шефа на отдел "Ревизия" в Главната данъчна дирекция Николай Петков, отбелязва "Труд". А "24 часа" уточнява, че нападението е било извършено вчера малко след полунощ в центъра на София - на бул. "Янко Сакъзов". Жертвата е в болница със счупени крака. Основната версия на полицията: Петков е разкривал афери с източване на милиони от ДДС. След побоя над ревизор №1, данъчните ще ходят с оръжие, настоява "Новинар". Данъчните са в ужас, говори се за стачка, допълва "24 часа" и съобщава, че данъчният ревизор бил посетен в болницата от премиера и от финансовия министър.

"Дума" припомня, че 80 влака спират за час днес. Причината - работниците от железниците стачкуват заради забавените с месеци техни възнаграждения. "Стачниците - на прокурор",? заплашително заявява шефът на БДЖ Владимир Дунчев пред "Труд". "Стандарт" пише за предстоящ хаос по гарите.

А иначе днешната преса продължава да гадае в едно: щом сме отговорили с "Да" на американското искане за подкрепа относно Ирак, какво ще дадем? Само политическо рамо ли, пита "Труд" и поставя следния въпрос: а за какво тогава командващият силите на НАТО в Европа ген. Ралстън идва у нас в петък? Пращаме само доброволци, ако се наложи, заявява шефът на генщаба ген. Колев пред "24 часа", след като потвърждава, че сме казали "Да" на Америка. Премиерът и външният министър отклониха коментарите, пише "24 часа".

"Конкретни искания не са ни отправяни", настоява военният министър Свинаров пред изданието. После отрича да има сондажи за предоставяне на въздушни коридори или за използване на летището в Сарафово. "Не съм премиер, не съм външен министър, не съм президент, не говоря с Вашингтон", сентенциозно заявява пред "Новинар" министър Свинаров в отказ да даде повече подробности.

И което е най-интересното - ги дава пред "Фигаро", четем в "Пари". Там е цитирано негово изявление пред френското издание, че след поканата ни за членство в НАТО България ще се ангажира със стабилността в района на Източното Черноморие и в Кавказ. Не се ли страхувате да ядосате тогава Русия? - пита министър Свинаров специалният пратеник на "Фигаро" Адриано Ферано. Военният ни министър отговаря, че енергийните ресурси от Каспийско море трябва да бъдат подсигурени и да минат през Черно море и именно тук България можела да играе важна роля и да осигури сигурността на Европа. Тоест България в НАТО ще бди над каспийския петрол, заключава след интервюто във "Фигаро" нашият вестник "Пари".

"Труд" пък атакува премиера с въпроса членството в НАТО ще доведе ли до реформа в спецслужбите. "Г-жо, мисля, че ви обясних на български, че нямам коментар", отговаря Симеон Сакскобургготски. "Но все пак - тази тема не е ли едно от условията на ратификацията на членството ни?", продължава да настоява "Труд". На което Симеон царствено отговаря пред "Труд": "Извинете, но аз определям темите."

"Дума" пък за пореден ден пита: а кой определи бюджета? И определя бюджет 2003 като "бюджет на излъганите надежди". Експерти, в това число бившият финансов министър Стоян Александров, са посъветвали вчера президента да наложи вето над бюджета.

За кого е този бюджет? - пита от страниците на "Дневник" Пламен Орешарски, бивш. зам.министър на финансите и член на ръководството на СДС. Според него в настоящия си вид проектобюджетът щял да бъде едновременно две неща: преса върху бизнеса и да доведе до обедняването на домакинствата.

А на хоризонта вече витаят местните избори, категорична е днешната преса и щедро публикува по първите си страници една снимка. На нея виждаме Надежда Михайлова пред ресторант "Крим" в компанията на Петър Стоянов и Филип Димитров. Коментарите обаче са различни. Според "Дума" лидерите на десницата са обядвали за НАТО. "Труд" и "24 часа" обаче уточняват, че се договаряла победата на изборите в София и Пловдив. А "Новинар" излиза с твърдението, че сините ще преговарят със Софиянски за местните избори.

"Пари" дава доста данни от проучване на НЦИОМ. От него излиза, че рейтингът на Симеон Сакскобургготски бележи малък, но постоянен спад. В момента БСП привлича около 20% от избирателите, НДСВ - около 12%, а СДС - 8%.

Бъдете спокойни, заявява в интервю пред "Труд" писателят Иван Кулеков - всичко ще бъде наред. Абрашев няма да остави децата и училищата по култура и ще напише още няколко псалми за царя да 2006 г. Царят ще се разчувства и ще подари на всяко училище по едно моливче. След което Иван Кулеков обаче признава, че се сепва и заявява, че не бива да мечтаем толкова. Защото българската култура все пак не влизала в полезрението на царя, понеже не била в границите на неговите имоти. А за запазване на имотите си, твърди сатирикът, министър-председателят взе мъдри държавнически решения.

А търсейки връзка между културата, политиката и бъдещето, Дневник" препечатва в рубриката "Пам-пам" текста на химна на Атлантическия клуб. Химн, който вече прозвуча в НДК по повод за поканата на НАТО. Музиката е на Чайковски, а рапърският вариант е дело на Стефан Вълдобрев. И така: припев: "Ля-ля-ля... Общото събрание, то избира президента за срок от пет години, той е негов първи член. Президентът представлява, разпорежда се и свиква администрацията. Целта е приходите да са много, разходите да са малко и бюджетът да е цял... Ля-ля ля".

Това е истината.

Коментари 0
Кирилица:
Фонетична
Имате 2000 позволени символа

* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!

Блондинка в банката: - Здравейте, бих искала да отворя обща сметка... - С кого? - Все ми е едно... Важното да е с някой, който…
Прочети целия
Обратно в сайта X

ДОСТЪП ЗА ЛОГНАТИ ПОТРЕБИТЕЛИ За да пишете, оценявате или докладвате коментари, моля логнете се в профила си.

  1. Запомни ме
забравена парола Полетата маркирани с * са задължителни
Полето Потребителско име не трябва да е празно.
Полето E-mail не трябва да е празно.
Полето Парола не трябва да е празно.
Полето Повторете паролата не трябва да е празно.
  1. Декларирам, че съм се запознал с Общите условия за ползване на услугите на Нетинфо.
Полетата маркирани с * са задължителни

Последни

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Започна излъчването на сериал за живота на кралица Максима

Свят Преди 3 минути

Първият епизод на телевизионната продукция "Максима" беше излъчен през уикенда

<p>Тодоров: Виждал съм Димитров пред кабинета на Рашков</p>

Петър Тодоров: Виждал съм Стефан Димитров пред кабинета на Бойко Рашков

България Преди 10 минути

По думите му е засичал в МВР и бащата Марин

<p>Разкриха причината за рекордната градушка в Испания</p>

Какво причини градушката с големина на бейзболна топка в Испания

Свят Преди 49 минути

Заради гигантската градушка, връхлетяла Жирона, загина дете

Главчев официално стана и външен министър

Главчев официално стана и външен министър

България Преди 1 час

В сградата на Министерство на външните работи Главчев проведе и работна среща с ръководния състав

Екипът на "Шогун" на премиерата

Ще има ли втори сезон на хитовия сериал "Шогун"?

Любопитно Преди 1 час

Уникалният успех на първи сезон може и да промени плановете на продуцентите

Украйна връща от чужбина мъжете във военна възраст

Украйна връща от чужбина мъжете във военна възраст

Свят Преди 1 час

Кулеба: Пребиваването в чужбина не освобождава гражданина от задълженията му

Добре де, може да е опростена версия, но мъжете в повечето случаи така си я представяме тая класация...

Топ 10 най-сексапилни жени в света

Любопитно Преди 1 час

От "леле, колко е яка" до "Това не е истина"...

<p>Ердоган: Прозорецът на възможностите няма да бъде отворен винаги</p>

Ердоган призова за нормализиране на отношенията между Турция и Армения

Свят Преди 1 час

Въпреки общата граница Армения и Турция нямат дипломатически отношения

Още една формация няма да участва в коалиция с ПП-ДБ на предстоящите избори

Още една формация няма да участва в коалиция с ПП-ДБ на предстоящите избори

България Преди 2 часа

В позицията си от партията обясняват, че присъединяването им към ПП-ДБ било с цел да бъдат постигнати реформи в "противовес на модела на ГЕРБ и ДПС"

"Той е нейният омар": 10 култови цитата от "Приятели"

"Той е нейният омар": 10 култови цитата от "Приятели"

Любопитно Преди 2 часа

Ето някои от най-запомнящите се цитати от вечния сериал "Приятели"

В опит да прекосят Ламанша: Мигранти загинаха в района на град Вимрьо

В опит да прекосят Ламанша: Мигранти загинаха в района на град Вимрьо

Свят Преди 2 часа

Около 100 мигранти са били спасени днес при операция с три хеликоптера и няколко спасителни лодки

<p>Колко процента от родителите на деца до 4 г. подкрепят задължителната имунизация</p>

Проучване на МЗ и УНИЦЕФ: Общо 61% от родителите на деца до 4 г. подкрепят задължителната имунизация

България Преди 2 часа

Според изследването има тенденция към нарастване на дела на родителите, които отказват задължителната имунизация на децата си

<p>Спецов с коментар&nbsp;за случая със заплашен служител на НАП</p>

Директорът на НАП за случая със заплашен служител на ведомството: Нулева толерантност към агресията

България Преди 2 часа

По първоначална информация конфликтът е възникнал заради забележка за неправилно паркиране

Мъск се нахвърли върху Австралия заради постановление за скриване на специфично съдържание

Мъск се нахвърли върху Австралия заради постановление за скриване на специфично съдържание

Свят Преди 3 часа

Австралийският премиер заяви в сутрешното шоу по "Ей Би Си Австралия", че Мъск е "арогантен милиардер"

Медицински феномен: Мъж произвежда алкохол в стомаха си

Медицински феномен: Мъж произвежда алкохол в стомаха си

Свят Преди 3 часа

Диагнозата е потвърдена от трима независими лекари, оправдан е през съда за шофиране