0
Чи ириетажна сграда се срути в наводнения квартал Карлин на чешката столица Прага. Информацията е потвърдена от спасителните служби. От дома на №34 на улица "Кржижиков" останала само задната стена. Спасителите не са уверени, дали в момента на срутването не е имало хора в къщата.

В съседната сграда живеели шестима души, които били принудително евакуирани. На места дълбочината на водата по пражките улици достига до два метра. В залетите райони спасителите, полицаите и журналистите се придвижват с лодки.

Междувременно поради изтичане на хлор в засегнат от наводненията химически завод на 15 км северно от Прага е била обявена химическа тревога и вероятно ще се наложи жителите на града да бъдат евакуирани. В Северна Бохемия пък неуправляеми влекачи, които се носели по придошлата река Елба, повредили тръбопровод за пренос на газ под високо налягане. Аварията доведе до спиране на газта в няколко населени места Чешкият министър на здравеопазването предупреди, че 65 000 деца трябва да бъдат ваксинирани срещу хепатит А след наводненията.

От Министерството на външните работи съобщиха, че в българските посолства в Братислава и Берлин, както и в генералното консулство в Мюнхен, не е постъпвала информация за пострадали българи.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@