Румънците харесват чипс с вкус на пица, чехите си падат по чушката, а унгарците най-много харесват вкуса на сиренето, показва проучване на "Интерснак" в Централна и Източна Европа.
Във всички страни най-предпочитан е натуралният (соленият).
Българите изяждат най-много чипс на седмица. 58,9% го правят вкъщи.
От тази седмица на пазара у нас се предлага чипс с вкус на чесън и оцет, шарена сол, суджук и гъби. Те са подбрани след проучване в супермаркетите у нас сред работещи хора на възраст от 20 до 45 години.
От "Интерснак" (Intersnack.com) казват, че "Чипи Домашни" се прави по стара българска рецепта от началото на ХХ век и се пържи само в слънчогледово олио.
Практиката иначе била само 17% от мазнината да е слънчогледова, а останалата част да е палмово олио.
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!