Още по темата

Почти всеки знае как изглежда зеленото глуповато чудовище Шрек от едноименната анимация.

Животът на "Момчето омар" - семейна болест, цирк, насилие и убийства

Оказва се, че може би героят не е плод на нечие въображение, а вероятно е вдъхновен от реално живял човек – Морис Тиле, по-известен със сценичното си име – „Френският ангел“.

Във видеото горе вижте 15 реални личности, които приличат на анимационни герои

Тиле има френски корени,

но е роден в Русия през 1903 г. В края на 30-те и през 40-те години на ХХ в. той става изключително известен кечист.

Като младеж Морис имал светлоруса коса и ангелско лице, което му спечелва прозвището „ангела“, по-късно пренесло се и на ринга. По време на кариерата си като кечист обаче той вече напълно е загубил ангелския си облик.

Шрек не носи на провокации

Още на 17-годишна възраст докторите му поставят диагнозата акромелагия – хормонално разстройство, което забързва растежа на костите, а с тях и на ръцете, краката и лицето на болния. Снимки на „Френския ангел“ след като заболяването е променило външността му показват един мъж, който има зашеметяваща прилика със зеления анимационен великан.

„Дриймуъркс“ никога не са потвърждавали съмненията, въпреки очевидните прилики с реалната личност. Има предположения, че те не биха си признали, защото много хора смятат за неморално да се използва личната драма на един човек с тежко заболяване, за да се създаде анимационно чудовище по негов облик.

От следващата снимка се зараждат и подозренията, че топ моделът Дориан Лей е вдъхновение за любимата на Шрек - Фиона, но това съвсем остава в света на предположенията и догадките.

Преди да стане кечист, Тиле искал да бъде адвокат

Заболяването му обаче го изпраща в армията, а по-късно го изпраща на ринга. Той започва кариерата си на кечист през 1937 г.

Източник: Wikipedia

Морис две години се бие във Франция и Англия, докато избухването на Втората световна война през 1939 г. не го кара да се премести в САЩ. Там той придобива изключителна популярност под псевдонима „Френския ангел“.

Дан Колов – легенда в бойните изкуства

През 1940 г. печели световната титла в тежка категория в бостънския ѝ вариант. Успява да я опази две години, но през 1942 г. я губи, а през 1944 си я връща отново за кратко. През това време той печели и титлата в тежка категория в монреалския ѝ вариант.

Източник: Wikipedia

Последният мач на Тиле е през 1953 г. Легендарният кечист умира само година по-късно – на 4 септември 1954 г. в Чикаго от сърдечна недостатъчност.

За още новини и интересни материали харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

Във видеото разберете за 5 анимационни герои, базирани на реални хора:

Вижте още:

Наистина ли някога Земята е била населявана от великани

Най-високият мъж света мина под венчило

Съвременното семейство - като от анимационен филм