Още по темата

Някои учени смятат, че комуникацията между земляните и интелигентните извънземни трябва да се основава на математиката.

Във видеото горе вижте отговор на въпроса „Има ли НЛО?“

Карл Девито, виден математик и професор във факултета по математика на Университета Аризона, предлага да се измисли език, който да е еднакво близък и до двете цивилизации и да комбинира техни универсални разбирания.

"Анонимните": НАСА открила извънземен живот

Първо трябва да привлечем вниманието на извънземните

Да се измисли сигнал, който да привлича вниманието и същевременно да показва, че е дело на разум, е голям проблем“, казва Девито пред сайта „Space“.

Американският професор дава като примери опитите на известния германски математик Карл Гаус и австрийския астроном от чешки произход Йосиф фон Литров.

През 1820 г. германският математик предлага големи площи в Сибир да бъдат засадени с дървета, за да поникне гора, която да бъде графичен израз на Питагоровата теорема. 20 г. по-късно австрийският астроном дава идеята да се подпалят различни геометрични форми в пустинята Сахара.

Нова теория: Не срещаме извънземни, защото спят

И двамата учени смятали, че такива мащабни послания няма как да не привлекат вниманието на извънземните. Въпреки това идеите им така и не са осъществени.

Идеята, първо да се привлече вниманието, а след това да се покаже разум, е може би най-добрият начин да се осъществи комуникация. Може би извънземният интелект ще има подобни идеи и ще ни ги покаже“, казва Девито.

Няколко известни личности, които вярват в съществуването на извънземни цивилизации

Хората и извънземните трябва първо да научат взаимно мерните си единици,

за да могат да си комуникират - това смята американският професор.

Какво да правим, ако влезем в контакт с извънземни?

Той, заедно с лингвиста Р. Т. Оеръл, развива език точно за тази цел – цивилизации от различни съзвездия да могат да си обменят информация относно масата на своите планети, химическия им състав, състава на атмосферата им и още.

Разбира се, този език ще действа при няколко условия“, добавя Девито.

А те са – и двете общества да могат да броят и пресмятат, да могат да различават химичните елементи и периодичната таблица, да знаят агрегатните състояния на вещества и да са достатъчно напреднали в химията, че да могат да правят изчисления.

ВИЖТЕ КАДРИ, ЗА КОИТО СЕ ТВЪРДИ, ЧЕ СА ИСТИНСКИ СНИМКИ НА НЛО

Ако тези четири условия, които хората са изпълнили до XIX в., са изпълнени и от извънземните, ще можем да си говорим за мерни единици.

И все пак тази система може да срещне трудности

Първо – възможно е извънземната раса, с която осъществяваме контакт, да има различни разбирания за геометрията и спрямо тях законите ѝ за движение също да са различни от нашите.

Математиката на движението попада в клона на диференциалите. Можем ли да приемем, че извънземните имат същия? Диференциалите и интегралите са от фундаментално значение в толкова много научни сфери, че е трудно да си представим наука без тях… но това може и да е само човешко разбиране“, споделя Девито.

Извънземните ли са отговорни за живота на Земята

Друг проблем може да се окаже Евклидовата геометрия, разбиранията за слънчевата система и подредбата на галактиките. Най-вероятно те биха имали други възгледи.

Въпреки това, ако извънземните разбират физическата реалност, би трябвало да е възможно да се комуникира с тях чрез математически език, независимо колко математика ще бъде нужна.

Въпроси, на които може да не получим отговор

Девито подчертава факта, че хората искат да се изтъкнат като изключително интелигентни разумни същества пред извънземните, но трябва и да бъдат подготвени, че има още много, което трябва и могат да научат

Във видеото разберете как руски учени са установили контакт с НЛО:

Още загадки и мистерии:

Тайната на мистериозните житни кръгове

Началото на феномена НЛО - инцидентът в Розуел

Вижте снимки на НЛО, разсекретени от ЦРУ

Зоната на тишината в Мексико

НЛО и секретните проекти на Хитлер