Още по темата

Екип от разследващи доброволци смятат, че са открили лента от парашут на няколко десетилетия на мястото, където според тях е кацнал Д.Б. Купър при най-известното и единствено неразкрито отвличане на самолет в САЩ, съобщава „Фокс Нюз“.

Ако се окаже, че откритието е доказателство по случая, това би означавало, че мястото на кацане на Купър е разкрито, а с него и една от най-големите мистерии в последните десетилетия.

Едно бягство от Алкатраз остава мистерия вече 55 г.

Доказателството би потвърдило и една от теориите за самоличността на похитителя - че Д.Б.Купър е всъщност Робърт Ракстроу, ветеран от Виетнамската война, срещу когото са повдигани обвинения за отвличане.

Екипът вече е предал новите доказателства на ФБР, които едва миналата година приключиха разследването по отвличането на Боинг 727 на Northwest Orient Airlines през 1971 г.

Във видеото горе разберете за четири случая на мистериозно изчезнали самолети

Случаят на Д. Б. Купър остава неразкрит повече от 40 години

На 24 ноември 1971 г. мъж, който се представя като Дан Купър, си купува билет на международното летище Портланд, щата Орегон и се качва на самолет на Northwest Orient Airlines за Сиатъл, Вашингтон.

Скица на Д.Б.Купър
Скица на Д.Б.Купър Източник: Wikipedia

Той си поръчва бърбън и пали цигара, а след това моли стюардеса на име Флорънс Шафнър да напише бележка с послание: „Имам бомба в куфарчето си. Ще я използвам, ако е необходимо. Искам да седнете до мен. Това е отвличане“.

Какво не знаете за пътуването със самолет

Купър получава 200 000 долара откуп и четири парашута

в замяна на това, да позволи на 36 пътници да напуснат самолета, когато той кацне.

Някъде в небето между Сиатъл и Рино, Невада, мъжът завързва чантата с парите за себе си, скача от задната част на самолета в изключително бурно време и изчезва завинаги.

Анимация на отвлечения самолет
Анимация на отвлечения самолет Източник: Wikipedia

ФБР успява да направи скица на Д.Б. Купър с помощта на стюардесата,

но истинската му самоличност така и не е разкрита.

Разкриха самоличността на мистериозния детектив "Х"

Как би изгглеждал Д.Б.Купър, ако е жив
Как би изгглеждал Д.Б.Купър, ако е жив Източник: Wikipedia

Малко след случая по бреговете на река Колумбия във Вашингтон изплуват банкноти по 20 долара, за които се е предполагало, че са от откупа на Купър.

Нови открития могат да разкрият една от най-големите мистерии на миналия век

Въпреки това мястото, където той е паднал, остава една от най-големите мистерии за последните години. Ако откритията на екипа разследващи се окажат верни обаче, това ще означава, че мистерията е разкрита.

За още новини и интересни материали харесайте страницата ни във Facebook ТУК.

В следващото видео вижте топ 10 на най-издирваните престъпници от ФБР: