Още по темата

Чарлс Гейтс Дос е американски банкер, политик и 30-ти вицепрезидент на САЩ в периода 1925 – 1929 г., когато президентския пост заема Калвин Кулидж.

През 1911 г. Дос е все още само банкер в Чикаго, който в свободното си време създава музика

По това време написва и парчето “Melody in A Major”, което по-късно се изкачва в класациите на топ поп хитовете.

Фриц Крайслер изпълнява инструментала на песента на Дос. Заслуга за това има един от неговите приятели музиканти, който занася инструментала на песента на правилния продуцент,

След записа на Крайслер, един от най-известните цигулари по това време, песента е продадена.

През 1951 г. Карл Сигман добавя текст към инструментала на Чарлс Дос

и дава заглавието “It’s All in the Game”  на новия продукт. Седем години по-късно през 1958 г. запис на песента, в която изпълнител е певецът Томи Едуардс, оглавява класациите за поп песни в САЩ и Великобритания.

През годините много известни изпълнители правят кавър на парчето. Сред тях са Ван Морисън, Елтън Джон, Мърл Хагард и Бари Манилоу. За жалост обаче Дос не успява да се наслади на успеха на мелодията си.

Бившият вицепрезидент умира през 1951 г. на 85-годишна вързаст

Чарлс Гейтс Дос - американски банкер, политик,  и 30-ти вицепрезидент на САЩ.
Чарлс Гейтс Дос - американски банкер, политик, и 30-ти вицепрезидент на САЩ. Източник: Getty Images

Докато е жив успява да постигне доста неща, сред които и спечелването на Нобелова награда за мир през 1925 г. Престижната награда му донася неговият „План Дос“, отнасящ се до изплащането на репарации от Германия след Втората световна война.

Никой от наследниците на вицепрезидентския пост на САЩ не успява да стане хитмейкър, но пък съвременните политици на този пост вече имат своя официална песен “Hail, Columbia”.

Тя е композирана в края на XVIII в. и служи за неофициален химн на страната преди през 1931 г. „Знаме, обсипано със звезди“ да се превърне в официалния химн на щатите. По-късно “Hail, Columbia” започва да се пуска в чест на вицепрезидента на официални церемонии.

Във видеото горе разберете кои са 10-те песни с най-много повторения