През последните дни Англия присъства в заглавията на новините по много причини. Тази статия обаче не е за „брекзит” или отпадането от Европейското първенство по футбол, а за бъдещето.

От английската рекламна агенция „Лондон и партньори” (London & Partners) попитаха 2000 души за техните очаквания относно бъдещето и по-конкретно за начина, по който ще живее човекът през 2036 година. След само 20 години.

По-голямата част от въпросите касаят иновациите в технологиите и значението им за човешкия живот. Ето какво смятат англичаните за бъдещето, което ни очаква.

Дроновете ще имат задачата да доставят храна

В момента компании от световна величина като „Амазон” (Amazon) и „Гугъл” (Google), се занимават с разработването на дронове, които да доставят различни стоки.

Самоуправляващите се коли ще станат основно средство за придвижване

През 2036 година англичаните очакват броят на самоуправляващите се автомобили да надхвърли този на обичайните. Така можем да си обясним жестокото съперничеството между „Епъл” (Apple), „Гугъл” (Google), „Тесла” (Tesla), „Юбер” (Uber) и китайската „Байду” (Baidu) за този пазар.

Технологиите ще помагат на хората да се усъвършенстват

Недалеч е времето, когато човешкото тяло ще съдържа в себе си различни миниатюрни устройства. Става дума за биохакинг – т.е. усъвършенстване на телата.

Човечеството ще забрави книжните пари

За това отдавна се говори. Книжните пари ще отидат в историята. Все повече са онлайн системите, които предлагат безкешов начин на разплащане.

Експерти предполагат, че младите хора най-лесно ще се откажат от банкнотите.

Ще започне клонирането на хора

Малко над половината анкетирани в проучването смятат, че все повече се доближаваме до онзи момент, в който клонирането на хора ще е факт.

Медицинското обслужване ще се осъществява във виртуални кабинети

И ние няколкократно сме ви представяли възможностите на новите технологии, когато става дума за здравеопазване. Според англичаните съвсем скоро лекарите ще общуват с пациентите посредством уеб камера, електронна поща и телефон.

Възможно е дори пациентът да си слага шлем за виртуална реалност, да седи удобно на канапето у дома и да получава консултация от лекар.

Човешки органи ще се принтират с 3D принтери

Разработването на такъв тип принтери, които ще могат да използват вместо мастило живи клетки, вече е започнало. Ако пробивът бъде осъществен, няма да има нужда от донорски органи.

Облеклото ще е свързано в интернет

В бъдеще време ще можем да открием изгубен чорап като го потърсим в Гугъл.

Според „Форбс” (Forbes) около 10 млрд. аксесоари и дрехи в близките години ще бъдат свързани с интернет. Така ще може да се проследява тяхното местоположение. Край на изгубените вещи!

Роботи ще управляват големите компании

Възможно е машини с изкуствен интелект да бъдат нагърбени със задачата да управляват големи компании. Те нямат емоции, гледат обективно на бизнеса и не допускат човешки грешки.

Ще има летища, от които можем да излетим в Космоса

Все повече изобретения и надежди са свързвани с овладяване на космическото пространство.

НАСА заедно с „Боинг” (Boeing), конкурирайки се с „Върджин” (Virgin), се занимава активно с разработването на апарати, които ще позволят на обикновените хора да пътуват в околоземна орбита.

Виртуалното приятелство е бъдещето на човешките отношения

Днес използваме виртуалното пространство, за да поддържаме отношения с приятели, колеги, роднини и дори с непознати. Според англичаните този начин на общуване ще замени напълно реалните приятелства и дори любовните връзки.

"Тайм" класира 50-те най-велики технологични устройства

Когато технологиите спасяват живот

Как се променя интернет

Новите технологии ще са способни да реконструират образа на починал близък и дори да възпроизведат неговия характер, въз основа на активността му в социалните мрежи и други източници на данни.

Е, харесва ли ви светът, в който ще живеят децата ни?