Още по темата

Причините за изчезването на дадени животински видове не са една или две - от климатични промени, разрушителни бедствия, масов улов, унищожаване на гори.

Факт е едно - бавно, но сигурно природата се променя, а за това отговорност носи и човечеството.

Каналът на Gabriel Genov във Vbox7 представя няколко животински вида, които са изчезнали през ХХ в.

Ето и кои са те:

Странстващият гълъб 

Той е наскоро изчезнал вид гълъб. През XIX век странстващите гълъби вероятно са били най-често срещаните птици в източната и централната част на Северна Америка. На пазарите в Ню Йорк са се продавали заклани и почистени странстващи гълъби по едно пени парчето.

Учени извлякоха ДНК от най-странното древно животно

Орнитологът Александър Уилсън е пресметнал, че едно наблюдавано от него ято е съдържало повече от 2 млрд. птици. Около 100 години по-късно, на 1 септември 1914 г., последният странстващ гълъб на земята –  на име Марта – е умрял в зоологическата градина в Синсинати.

Видът е бил станал жертва на  съвременните хора.

Откриха нов странен вид жаба, която прилича на прасе

Две високоефективни технологии – електрическият телеграф и пушката – дали възможност на ловците да издебват в засада ятата по време на тяхната миграция. В крайна сметка големият им брой въобще не се е оказал способен да ги запази.

Балийският тигър

Живял някога на остров Бали. Счита се, че последният тигър е убит през 1937 г.

Балийският тигър е с най-малки размери от 8-те вида тигри.

Част от причините за изчезването му са увеличаване на човешкото население, изсичане на горите за селскостопански нужди и съответно намаляване на средата за живот на тигрите.

Във видеото горе вижте и останалите изчезнали видове 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК