Още по темата

Зинта и Гемпа са заедно от близо година. Запознали се чрез видео връзка и веднага се влюбили.

Нищо ново, ще кажете. Но двамата не са хора, а представители на един изчезващ вид, при който намирането на партньор става все по-трудно, разказва видео на "Дойче веле".

Най-близките ни роднини изчезват

Орангутаните - новата страст на Ди Каприо

Почти от една година те живеят заедно в белгийски зоопрак и са неразделни. Гемпа е по-привързан, той наистина има нужда от Зинта. А тя е по-скоро самостоятелна. Понякога ѝ е добре и сама, Гемпа обаче винаги иска да е с нея и много, много я харесва.

Двата орангутана се живели в различни зоологически градини в различни страни.

Кадрите показват запознанството им. В Щутгарт на Зинта ѝ пускат видеото с Гемпа - мъжки орангутан, млад и в полова зрялост. На Гемпа също му показват видео със Зинта. Той веднага е запленен от прелестния женски орангутан в най-добрата си възраст.

Дали обаче двата орангутана ще се харесат и в реалния свят? Уредничката на зоопарка в Щутгарт Мариане Холткьотер е организирала видеозапознанството. Първата среща е от решаващо значение - и веднага си проличава, че тези две човекоподобни маймуни сякаш са родени една за друга.

Идеята за този необичаен метод за запознанство принаделжи на Уили Смитс, който се грижи за орангутани на остров Борнео. По Скайп той обяснява как разбира, когато орангутаните се влюбват.

"Долната челюст леко увисва и те започват да издишват по един особен начин. Първо се отдръпват леко настрана. После поглеждат отново видеото. Тоест, по тези реакции ние можем много точно да установим влюбването", казва той.