Още по темата

Ако следващата година ставате на 31 г., пригответе се да похарчите немалка сума пари.

Проучване разкрива, че това е годината от живота на човек, в която вероятно той харчи най-много, пише Business Insider.

От 3 хиляди участници в допитването на кредитната компания ClearScore, най-голям брой хора са посочили брака като основен разход.

На второ и трето място се нареждат закупуване на собствено жилище и раждане на дете, а на четвърто място е организиране на меден месец.

Все важни моменти от живота на човек, нали?

За да поемете по този път обаче трябва да спестите солидна сума пари.

Според организаторите на проучването тя е около 43 хиляди паунда (60 хиляди долара). Това е приблизителната сума, която може да покрие събития като сватби и раждане на деца.

"Понякога големите събития в живота се случват в непосредствена близост, затова за нас не беше изненада да открием колко пари харчат хората в най-скъпата година от живота си", коментира Джъстин Базини, главен изпълнителен директор на ClearScore. 

Около 60% от анкетираните са отговорили, че разчитат на спестени пари, докато 33% (на възраст между 25 и 34 г.) признават, че родителите им все още им помагат финансово.

Когато 30 години за теб означават време за собствено семейство и дом, трябва да си подготвен за саможертви и харчене на пари.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.