Още по темата

Списанието "Журнал за личностна и социална психология", едно от най-престижните издания в областта на психологията публикува проучване, според което на практика хетеросексуалните хора не съществуват. 

Изследването поставя под въпрос всичко, което знаем за сексуалността си и особено нормите, които са наложени от обществото. 

Доктор Рич Уилямс от университета "Корнел" в щата Ню Йорк, който е ръководител на проекта, е провел следния  експеримент. 

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА НИ СЪС ЗВЕЗДИ, КОИТО ПРИЗНАВАТ, ЧЕ СА ХОМОСЕКСУАЛНИ

На група жени са били пуснати два вида порно филми: с хетеро и хомосексуални партньори. 

Нашата сексуалност е много по-сложна, отколкото сме очаквали.
Нашата сексуалност е много по-сложна, отколкото сме очаквали. Източник: Unsplash

Учените са следили реакциите на тялото и при двата вида филми. Оказва се, че независимо от съдържанието, частите на мозъка, отговарящи за удоволствието реагират по един и същи начин. Независимо от това какви са убежденията на дадения човек. 

Какво мислят българите за „джендър“ и домашното насилие

Целта на проучването е да покаже, че човешката сексуалност е много по-сложна от това, което мислим. А също така показва, че социалните норми до голяма степен формират ориентацията ни.

Звездите и сексуалната ориентация: интимно

Според доктор Уилямс обаче, експериментът трябва да продължи. Защото в момента мъжете всъщност са много по-натоварени със стереотипи от жените, например. И ако обществото е склонно да приеме бисексуалността при дамите, отношението към мъжете е много по-жестоко. 

Не търсете загадката в пола!

"Може би хората в момента имат свободата да покажат истинската си същност. Разбира се, обществото невинаги ще харесва това, но в крайна сметка, важното е да бъдеш себе си. "

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.