Още по темата

В последните месеци в социалната мрежа "Инстаграм" има нова тенденция за т.нар "позитивно приемане на тялото ти"- такова, каквото е.

Потребителите все по-често защитават хора, които са нападнати от други за това, че нямат перфектното тяло или са твърде слаби.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА НИ СОФИЯ ГРЕЙ 

Въпреки тенденцията, все още има хиляди снимки на красиви момичета, които се снимат по бельо, за да демонстрират тялото си. 

Фитнес модел за тъмната страна на идеалното тяло

Фитнес блогърката София Грей, която е активна в "Инстаграм", предприе драстична стъпка по отношение на присъствието си в мрежата. 

Грей спира да споделя снимки по бикини, защото преценява, че те вредят на момичетата, които ги гледат.

Ето защо бивш супермодел показа реалното си тяло

София публикува своя снимка, на която показва коремните си мускули, а в описанието на снимката тя отговаря на коментар от потребител, който й пише, че е по-добре да си във форма пред това да ядеш пица.

Източник: @wayofgray/instagram

Ето и какво отговаря София:

"Ето защо повече няма да виждате мои снимки по бикини. Плочките на корема не те правят по-щастлив. Пицата и сладките са супер вкусни. Писна ми да се казва на жените да бъдат нещо, което те не са. Във фитнес индустрията съм от години и все още искам да се грижа за тялото си въпреки всичко", написа тя и призова хората, които са съгласни с нея, да споделят снимката и посланието й.

Супермоделът с невъобразимо тънка талия

Решението на София обаче се отразява на популярността й - тя губи 70 хил. последователи. Сега те са се увеличили отново - тя има 384 хил. в момента. Всичко благодарение на промяната, която предприема.

За "Дейли мейл" тя споделя, че постоянно се притеснявала как изглежда. София разкрива, че сега използва "Инстаграм", за да споделя за трудностите, които е имала. Грей е страдала от анорексия и паник атаки.

"Фейсбук" предпочита слаби, а не закръглени хора

"Искам хората да бъдат себе си. Искам да се гордеят с това, което имат и са постигнали. Всеки заслужава любов и признателност", завършва София.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.