Още по темата

Диетата определено не е лесна задача за всеки човек.

Хората започват средно 189 диети през съзнателния си живот, но в повечето случаи опитите им да отслабнат завършват с провал.

За мъжете, спазващи хранителен режим с цел преборване на излишните килограми, най-голямото изкушение е бирата, а за жените - шоколадът, пише в. "Дейли експрес".

ВИЖТЕ НАЙ-ДОБРИТЕ КОМБИНАЦИИ ОТ ХРАНИ ЗА ЗДРАВЕТО

Допитване, направено във Великобритания по поръчка на производители на сирена и обхванало 2000 души показва, че хората започват средно три диети годишно, които обикновено се провалят. 

Внушителните 55 процента от участниците признават, че опитите им да се преборят с излишното тегло "винаги" завършват с провал. 

Във видеото вижте повече за т.нар. "войнишка диета"

Проучването показва също, че за мъжете (26 процента) е по-лесно да спазват диета, отколкото за жените (13 процента). 

Много хора не знаят колко калории трябва да приемат всекидневно

Ето как да ускорите метаболизма

Представителите на силния пол са и по-упорити в преследването на целта да отслабнат.

58 процента казват, че са готови да се придържат към нов хранителен режим, независимо от предишен неуспех. Над 50 процента от жените са готови да се откажат от целта дори само след един провал. 

Любопитното е, че 61 процента от представителите и на двата пола с готовност започват диета. Проблемите да я спазват най-често са свързани с липсата на достатъчна мотивация и с любимите изкушения. 

Десерт за отслабване провокира сладкари

Най-честите грешки в борбата срещу голямото коремче

Източник: Thinkstockphotos

Допитването разкрива, че хранителната "Ахилесова пета" за 29 процента от мъжете е бирата, следвана от кърито, на което не могат да устоят 13 процента от представителите на силния пол. 

Най-голямото изкушение за 45 процента от жените е шоколадът. Чипсът пък е в състояние да провали диетата на 30 процента от дамите. 

Проучването показва също, че мъжете най-често се придържат към хранителен режим, за да се сдобият с плосък корем, докато жените се стремят основно към по-стройни бедра.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК