Още по темата

Макар да се смяташе, че основно дамите са предразположени към негативни емоции, след като са правили секс, според ново изследване от такъв проблем страдат и немалко мъже.

Чувствата им до такава степен могат да "ударят дъното", че да се появи и т.нар. "посткоитална дисфория", пише „Дейли мейл“.

Напоследък лекарите получават все повече оплаквания от представители на силния пол, споделяйки, че се чувстват тъжни, безпомощни и раздразнителни часове наред след полов акт.

5-те тайни на жените, които привличат мъжете с лекота

Зодиите, които са най-добри в леглото

Това насърчило проф. Робърт Швайцер от Куинсландския технологичен университет в Австралия и неговият екип да проведат проучване по темата.

Вижте 10 факта за мъжете, тяхното достойнство и секса в нашата галерия

Източник: Thinkstock/Guliver

Оказало се, че и при мъжете има „широк спектър от реакции веднага след секс“.

Изследователите намират причина за тези симптоми в психологията на господата.

Те разказват, че докато прави секс, мъжът обикновено се чувства герой, господар и т.н., а след това отново се превръща в „обикновен човек“.

Неприятните емоции се дължат и на резките промени в настроението – от желание, възбуда, еуфория, удовлетворение към успокояване и връщане към останалата част от живота.

Специалистите са категорични, че не само жените са емоционални след полов акт, но просто мъжете се стараят да не показват заради страх и срам.

Правете редовно секс, чувството е, че печелите повече пари

Отвори първият публичен дом без истински жени

Пълничките мъже са по-добри в леглото