Още по темата

Чакането за новия 7-и сезон на култовия сериал "Игра на тронове" свърши.

Хитовата поредица се завърна, а феновете вече тръпнат в очакване да разберат какво ще се случи с любимите им герои.

Милиони зрители по целия свят буквално ликуват заради световната премиера. 

Много от най-запалените фенове се шегуват, че насред лятото, зимата вече дойде.

Актьорите от "Игра на тронове" ще станат най-високоплатените в историята на телевизията

Огромният интерес към поредицата е безспорен факт.

Ето защо решихме да ви представим и някои артисти, които са се разминали на крачка да изиграят едни от най-големите роли в "Игра на тронове".

Вижте и кои са те:

1. Джилиан Андерсън като майката на Церсей Ланистър

Как изглежда днес Джилиан Андерсън - звездата от "Досиетата Х"

Преди време феновете започнаха да пишат, че звездата от "Досиетата Х" е била една от актрисите, на които е предложено да изиграят ролята на самата Церсей, в момента играна от Лина Хийди. Други смятат обаче, че всъщност ролята на Андерсън щяла да бъде на майката на Церсей. Самата Джилиан коментира през 2013 г., пред "Дейли мейл": "18-годишната ми дъщеря не вярва, че съм отказала роля в "Игра на Тронове" и "Downton Abbey", която е луда по тези сериали и ги гледа". Актрисата не разкрива повече подробности защо е отказала ролята.

ВИЖТЕ ВСИЧКИ АКТЬОРИ, КОИТО ЩЯХА ДА ИЗИГРАЯТ НЯКОИ ОТ КУЛТОВИТЕ ГЕРОИ В "ИГРА НА ТРОНОВЕ"

2. Тамзин Мерчант в ролята на Денерис Таргариен

Мерчант е била сред имената, които са били подходящи да изиграят "Майката на драконите" в "Игра на тронове". Според списание "TIME" Тамзин е била силно харесана Джордж Р. Р. Мартин. Той наблюдава играта й като една от съпругите на крал Хенри VIII от поредицата "Тюдорите". На този етап не съобщава обаче защо в крайна сметка не е избрана за ролята, а е поверена на Емилия Кларк.

3. Юджийн Саймън като Джофри Баратеон

Източник: Getty Images/Pinterest

Актьорът сам споделя, че е ходил на няколко прослушвания за ролята на злия Джофри, но този герой бил вече предназначен да бъде изигран от Джак Глийсън. Саймън казва, че не съжалява за това решение, защото Джак изпълва идеално ролата на Джофри.

Мъж имитира уникално актрисите от "Игра на тронове"

4. Айуън Риън в ролята на Джон Сноу

Този случай е сравнително известен. Макар той да не изиграва ролята, а Кит Харингтън. Въпреки това Лиън участва в един от сезоните на "Игра на тронове" в ролята на Рамзи Болтън.

5. Изи Майкъл-Смол и Санса Старк

В интервю за "Телеграф" Изи каза, че е била сред последните две актриси, които са били предложени да изиграят ролята на Санса, но в крайна сметка не я получава тя. 

"Не съм нещастна от този факт. Освен това в сериала се показва доста плът, а родителите ми не биха били доволни от това", казва още Изи.

6. Сам Клафин за ролята на Визерис Таргариен и Джон Сноу

Сам споделя в интервю за Cinema Blend, че е бил на прослушвания и за двете роли. Така и не го избират за нито една от двете роли, но е доволен, защото сега може да се наслаждава на "Игра на тронове" като нормален зрител.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК