Още по темата

Няма нищо по-освежаващо и ободряващо от една хубава чаша, пълна с вода.

От изключително значение е да приемаме всеки ден вода.

Водата помага да се поддържа нормалното тегло на тялото. Тя спомага за регулиране на метаболизма и апетита. Затова при диети е добра идея да пиете вода от сигурен минерален извор, за да си подсигурите добри резултати.

Във видеото горе вижте и някои интересни факти за водата

Водата може да ви предпази или намали главоболието.

Как диетите ни правят по-дебели (видео)

Ако нямате навик да пиете вода, то вече има много мобилни приложения в интернет, които може да изтеглите на телефона. Те ще ви подсещат, че е време да пиете вода. 

Ето и няколко признака, по които да познаете, че имате нужда от вода.

1. Устата ви е суха

Ако имате това усещане, не се насочвайте към газираните или сладки напитки. Чистата вода овлажнява лигавицата на устата и гърлото, така я поддържа естествено влажна и правилно функционираща.

2. Кожата ви е суха

Кожата е най-големият орган на тялото. Ето защо тя има нужда от много хидратация. Сухата кожа е един от най-ранните признаци на липсата на вода, което може да доведе до много по-големи проблеми, особено с бъбреците.

3. Усещате жажда

Чувството на жажда е вече сериозен сигнал, че в организма ви липсват достатъчно течности.

Смесването на енергийни напитки и алкохол е опасно, колкото кокаина

4. Изпитвате болки в ставите

Водата е абсолютно необходима, за да предпазим костите, но и да не изпитваме дискомофрт с всяка стъпка, която правим. Поддържайки тялото хидратирано.

Източник: Thinkstockphotos

5. Чувствате се все изморени

Може да работите много, да имате много задачи и в къщата си, но това не значи, че трябва да се чувствате изморени. Една от причините за умората, освен емоционални и физически причини, се дължи на това, че не сте приемали достатъчно вода през деня. 

Мъж разви остър хепатит след прекаляване с енергийни напитки

6. Изпитвате остър глад

Когато сте дехидратирани и изпитвате слабост, тялото ви може да се обърка, че има нужда от храна. Допълнителната храна създава повече работа за тялото, докато пиенето на вода пречиства органите и ги снабдява с кислород.

7. Имате проблеми с храносмилането

Споменахме, че сухотата в устата и гърлото са симптом на дехидратация. Това важи и за цялата храносмилателна система. Без правилна хидратация, функционирането на цялото тяло отслабва.

Подсладените безалкохолни убиват над 180 000 души годишно

8. Стареете преждевременно

Както вече стана ясно, кожата се чувства и изглежда добре, когато пиете повече вода. Липсата на течности довежда и до по-бързо стареене. Разбира се, стареенето може да се подпомогне и от стрес, лошо хранене, липса на сън, но и липсата на достатъчно течности спомага този процес.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.