Още по темата

Мазето, тавана или дори пода в дневната могат да крият неподозирани тайни.

Именно в това са се убедили собствениците на къщи, когато неочаквано са намерили в тях истински съкровища.

Вижте 5 скрити богатства, които хора са намирали в домовете си, в новото видео от Top of the tops във Vbox7.

5. Сейф, пълен с алкохол, пари и книга

Докато ремонтирали дома си във Финикс, Аризона през 2015 г. собствениците бутнали стена в кухнята на къщата и намирили сейф на около 50 години. В него имало около 50 хил. долара в брой, бутилка бърбън от 1960 г. и книга със заглавие "Пътеводител за обърканите".

7 от най-големите късметлии в света

Мистерията около златни монети, открити в старо пиано в Англия

4. Картина на Ван Гог

Собственици на стар норвежки дом открили произведение на изкуството на тавана си, което предишният собственик на къщата смятал за фалшива творба на Винсент Ван Гог. При по-задълбочено разглеждане обаче се установило, че това е автентична, но неподписана картина на известния художник, озаглавена "Залез в Монмайор".

3. Гигантско Монополи под килима

През 2003 г. собственик на бунгало в Калифорния намерил огромна игра Монополи, нарисувана на дървения под. Това не било точна реплика на известната семейна игра. Явно правилата са били различни, защото по нея се виждали силуети на голи жени.

Източник: Guliver/Getty Images

2. Кухня от Викторианската епоха

Съпрузи решили да почистят мазето – работа, която отлагали с години, и когато се отървали от купчината с боклуци в помещението, се натъкнали на врата. Тя водела към друго помещение – кухня от Викторианската епоха, снабдена с всичко необходимо – печка, прибори за готвене и хранане, стари пожарогасители.

Три легендарни съкровища, които не са открити и до днес

Съществуват ли заровени пиратски съкровища или всичко е просто легенда

1. Двойка намира куп археологически артефакти в дома си и го превръща в музей

Когато през 1970 г. двойка купила къща в Стария град на Йерусалим, съпрузите тайничко се надявали, че ще открият в него някое забравено съкровище. Започнали да търсят усилено и след 18 години разкопки постигнали резултат. Под четириетажния си дом семейството намерило безценни археологически съкровища от еврейската история, някои от които на почти 3 хил. години. Съпрузите решили да направят от мястото музей – днешният Siebenberg House.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още любопитно съдържание последвайте страницата ни в Instagram.