Още по темата

След повече от година от смъртта на поп легендата Принс, съдът в Минесота отсъди, че неговите шестима братя и сестри ще наследят състоянието му, възлизащо на над 200 млн. долара.

До съдебните битки се стигна, след като се оказа, че поп звездата не е оставил завещание, а повече от 45 човека заявиха пред правосъдния орган, че са негови съпруги, деца, братя, сестри или друг вид роднини.

Съдът отсъди техните претенции за неоснователни, но голяма част от тях обжалват решението и жалбите им все още са разгледани окончателно и от Апелативния съд в Минесота.

Разплита се мистерията около смъртта на Принс

Яке на Принс на търг, очаква се да достигне до $100 хил.

Съдията, разглеждащ казуса, Кевин Ейд заяви, че докато възраженията не бъдат преразгледани, той няма да даде на законните наследници контрол върху активите на певеца въпреки исканията на адвокатите им, които твърдят, че по-нататъшно забавяне ще доведе до увеличаване на разходите около имението на Принс и ще възпрепятства управлението му.

Принц почина на 57-годишна възраст на 21 април 2016 г. Имуществото му се оценява на 200 млн. долара. Очаква се обаче данъците да погълнат около половината от тази стойност.