Още по темата

Големият празник Oktoberfest наближава и светът се готви за изпиване на хектолитри немска (и не само) бира.
Въпреки че истинското събитие се случва единствено в баварската столица Мюнхен между 16 септември и 3 октомври, на безброй други места в Европа и света ще се случват свързани с Oktoberfest събития.

Ще ги обединява едно – поглъщането на огромни количества бира. А покрай това идват и други моменти, които могат да съсипят една перфектна Oktoberfest вечер – разливането на чаши (защото еднолитровите халби и чашите за вайс са доста високи и лесно се бутат) и прекаляването с броя на погълнатите половинки (което пък гарантира гадене и повръщане).

Специалистите от adidas знаят всичко това и са се погрижили за всички онези, които искат да се радват на биреното празнество, но едновременно с това да защитят краката си от пръски бира и, хм, други флуиди.

Страхотният модел adidas München Oktoberfest Made In Germany носи надпис DPBR – тоест “durable puke and beer repellent”. С други думи, тези обувки са изготвени от материали (кожа, текстил и синтетика), които ги правят до голяма степен биро- и водонепромукаеми. Адски полезно!

Дизайнът на бирения adidas пък е вдъхновен от баварски народни шевици, а отдясно на всяка обувка блести надписа Prost, защото именно така се вдигат наздравици в Бавария.
Единственият минус е високата им цена (около 200 евро), но пък и поглъщането на безброй бири не е евтино.