Още по темата

Скандинавците са добри почти във всичко. Включително в правенето на филми и сериали. Шведско-датската крими продукция Bron / Broen (тоест „Мостът”) пък е вероятно най-силният сериал, изнасян от скандинавските държави към останали свят.

Освен че има значително по-слаба американска версия, Bron се превърна в сензация още с първия си сезон, защото показа един особен европейски Север – подреден, логичен, но едновременно с това мрачен, буреносен и необясним.

Героят на много симпатичния актьор Ким Бодниа – детектив Мартин Руде, изчезна още в края на втори сезон само за да бъде заменен в Сезон 3 от не по-малко интересния детектив Хенрик Сабро (игран от Туре Линдхарт).

Несъмнено обаче най-главната роля винаги е поверена на София Хелин и нейната героиня Сага Нурен – свръхинтелигентен и психопатично странен шведски детектив.

Както разбираме от краткия трейлър на Сезон 4, Хенрик и Сага отново ще действат заедно, като този път ще се опитат да разрешат една от най-тежките мистерии в живота на Хeнрик – изчезването на двете му дъщерички.

Новите епизоди стартират по скандинавските телевизии в началото на януари, като малко след това ще достигнат и до другите части на континента.

Уви, това се очертава да бъде и последният сезон от поредицата, което не ни пречи да чакаме януарската премиера с настървение.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.