Още по темата

Президентът Румен Радев посрещна абитуриенти от над 60 специализирани институции за деца и младежи от цялата страна.

На събитието присъства и първата дама Десислава Радева.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА РУМЕН РАДЕВ И ПЪРВАТА ДАМА С АБИТУРИЕНТИТЕ

Президентската инициатива ще окаже финансова помощ на бъдещите студенти чрез еднократни стипендии.

"Време е да направите първите си самостоятелни стъпки, които ще ви водят към посоката, която сте избрали". С тези думи държавният глава се обърна към абитуриентите, израснали без родителски грижи.

Традиционният абитуриентски бал, чийто домакини са президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева, събра 107 младежи в неравностойно положение от цялата страна. Събитието е част от благотворителната инициатива "Подкрепи една мечта".

"Помнете, че във всичко непознато, което ви предстои, сила и увереност ще ви дават хората, които ви помагаха досега във вашия живот. Това са вашите наставници, възпитатели, учители. Те са вашето семейство, не ги забравяйте, защото тяхното дори духовно присъствие ще ви крепи в моменти на изпитания", заяви пред зрелостниците държавният глава.

Източник: БГНЕС

Тази година водещи на тържеството в Гербовата зала на "Дондуков" 2 бяха абитуриентите Божана Атанасова от Разград и Слави Стоянов от Пловдив. Божана разказа за интересите си, насочени към професионална реализация в сферата на модата. Божана е сред зрелостниците, които ще преминат професионално обучение по фризьорство.

Слави е избрал да продължи образованието си в специалността "Социални дейности" на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", като мечтата му е един ден да стане депутат. 

В 19:00 ч. в ресторант „Лаура“, Национален дворец на културата, ще започне балната вечер за абитуриентите. Над 30 дарители подкрепиха финансово организацията на абитуриентския бал за младежите в неравностойно положение и еднократната стипендия за абитуриентите, които ще продължат образованието си във висше училище или професионален колеж. 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Google Play и AppStore.

За още актуално съдържание от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.