Още по темата

Замъкът Скибо се намира в Шотландия.

Първоначално е кръстен Schyterbolle през X в. от неговите келтски обитатели.

На техния език думата означава "приказна страна".

Те вярват, че той е дар от келтските феи. Сега е по-известен като замъка на Андрю Карнеги.

ВИЖТЕ В ГАЛЕРИЯТА КАК ИЗГЛЕЖДА СКИБО 

Когато той се връща у дома, след като е спечелил милионите си в Америка в качеството си на един от най-успешните индустриалци в света, той го нарича "земен рай".

Карнеги изразходва внушителна сума, за да построи величествена резиденция върху развалините на порутения замък, създавайки изключително великолепен "дом за края на живота".

Любимите кътчета на кралица Елизабет II - СНИМКИ

Източник: @skibocastle/instagram

Наскоро закупен от един американски предприемач, днес Скибо е отворил величествените си врати за привилегировани членове на голф-клуба "Карнеги" и за външни гости, които могат да живеят като богаташи в една носталгична атмосфера на автентични мебели от XIX век. 

Любезен персонал, облечен в карирани фустанели (къса, силно набрана пола от груб вълнен плат), шотландци и забавни традиции, като да бъдеш въвеждан в огромната, осветена от свещници зала за вечеря от самотен гайдар във вечерно облекло - това ви очаква в Скибо.

10 места, които да посетиш, преди да умреш

Друга привилегия е събуждане от звуците на разхождащ се под прозорците ви гайдар, както са били будени крал Едуард III, Ръдиард Киплинг, Джон Рокфелер и Мадона в нейния сватбен ден.

30 хил.  декара, с които разполага имението, са пълни с едър и пернат дивеч, а има и частно игрище за голф с 18 дупки, което е носител на награди.

 

December 22th, 2000: @madonna and Guy Ritchie got married in the Dornoch's Skibo Castle, in Scotland (UK). In 2008, they divorced.

Публикация, споделена от Madonna History (@madonna_history) на

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.