Още по темата

Индийка стана най-младата жена командир на самолет Боинг 777 в света, пише „Индипендънт”. Този модел самолет е считан за шампион в облаците, тъй като е най-голямото двумоторно летателно средство. 

Ани Дивя получава званието командир едва на 30-годишна възраст, и въпреки скромния си произход постига нещо, което винаги е било считано за необичайна амбиция от нейната общност.

„За мой късмет родителите ми ме подкрепяха много, макар че много хора им казваха да не ме изпращат на уроци по летене. Имаше голяма съпротива от всички, особено заради таксите, които бяха високи за родителите ми по онова време“, разказва Дивя.

ВИЖТЕ КРАСИВАТА АНИ ДИВЯ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ

Източник: Facebook/Anny Divya

Тя е родена в град Виджаяуада, щата Андхра Прадеш и получава образованието си в Кендрия Виялая. Повечето ѝ съученици искали да станат инженери и лекари по съвет на родителите си, но Дивя винаги е мечтала да поеме по различен път.

„От дете исках да стана пилот, въпреки че нямах голяма представа как да направя това“, споделя младата жена.

С подкрепата на родителите си тя избегнала традиционната кариера и се записала в училище за летци, когато е на 17 години. Дивя работела усърдно, спечелила си стипендия и завършила обучението си на 19 години.

Тя била наета от Air India и продължила стабилното си израстване в редиците, като се научила да кара Боинг 737 в Испания, преди да премине през обучение за напреднали в Лондон.

Там тя се научила да управлява Боинг 777. Той побира от 314 до 394 пътници. 

„Боинг 777 е самолетът, който винаги съм искала да управлявам, така че трябваше да почакам малко повече. Точно това исках да правя“, споделя Дивя.

Докато работи в Air India, тя завършва образованието си, записва се на курс по класически кийборд и използва заплатата си, за да промени съдбата на семейството си. Тя финансира образованието в чужбина на брат си и на сестра и и купува къща на родителите си. Дивя призовава и други жени да преследват желанията си.

„Всички жени трябва да преследват мечтите си, особено сега“, категорична е Дивя.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.