Още по темата

Айфонът промени начина, по който общуваме, това заяви Тим Кук в уводните си думи по време на презентацията на новото устройство на „Епъл“ на арената на Bill Graham Civic Auditorium в Сан Франциско. Броени минути по-късно той представи смартфони, които досега не сме виждали, според блога на Sravni.bg.

Първите снимки на iPhone 7 и iPhone 7 Plus - черни, гланцови и дългоочакваната двойна камера.... Нищо общо с познатите цветове злато, сребро и розово злато, посрещнете Jet Black!

Промените в айфоните са много.

Бутонът Home е сензорен и чувствителен към силата на натиска. Корпусът вече е водо- и прахозащитен, изработен по стандарт IP67. Вече няма причина да се тревожите, ако изпуснете телефона си в басейна. Камерите са по-мощни и прецизни, а процесорът е най-мощният в историята на Apple.

Под корпусите на iPhone 7 и 7 Plus лежи чип А10 Fusion, 64-битов 4-ядрен процесор (като две от тях са високопроизводителни). Графиката е с 50% по-бърза от предишния модел.

Накратко, iPhone 7 може да се похвали с 12MP основна камера, 7MP FaceTime HD предна камера 4,7-инчов Retina HD дисплей, оптическа стабилизация, за първи път стерео говорители, iOS 10, най-продължителната автономна работа в историята на айфоните (2 часа повече от тази на iPhone 6s), поддръжка на LTE до 450 Mbps.

iPhone 7 Plus се отличава и по това, че основната му камера е широкоъгълна и позволява телефото, а Retina HD дисплеят е 5,5-инчов. Последният е 25% по-ярък, разполага с по-широк спектър от цветове, поддържа cinema стандарт и 3D Touch.

Сред акцентите бяха новите камери.

Налице са оптическа стабилизация, апертура f1.8, леща от 6 елемента, осигуряваща до 50% повече светлина. Сензорът е 60% по-бърз и 30% по-енергийно ефективен. Обновена е светкавицата, а графическият процесор – усъвършенстван.

Най-добрата камера в смартфон. Правилата на играта се променят...

По време на презентацията стана ясно, че когато снимаме с новите айфони, процесорът осъществява 100 милиарда операции само в рамките на 23 милисекунди! Освен това iOS 10 поддържа RAW, а Live снимките могат да се редактират.

Apple обясни защо махна жака за слушалки на iPhone 7

Малките неща, които правят „Епъл“ уникален

Дефект в iPhone 7 Plus води до съскане на телефона

С помощта на двойните камери могат да се правят карти на рязкостта. Така новият режим за портретно снимане позволява да се създаде ефект на дълбочина.

Новите безжични слушалки.

Напълно според очакванията от последните няколко месеца, Apple казва „чао” на стария аудио жак. Според Фил Шилер тази стъпка може да се оцени с една дума: смелост. Смелост да се върви напред и да експериментира.

Оттук насетне ще става дума за Lightning, като преходникът ще бъде напълно безплатен.

Безжичните слушалки AirPods са част от бъдещето през погледа на Apple. Работят с чип W1 и издържат до 5 часа с едно зареждане. Потребителят може да ги съчетае както с айфоните, така и с Apple Watch. Снабдени са със специален сензор, който улавя гласа на този, който ги носи.

Семейството на безжичните слушалки се допълва от Beats Solo 3 Wireless и Powerbeats 3 Wireless.

Цената на iPhone 7 започва от 649 долара (версии от 32 GB до 256 GB), а на 7 Plus – от 769 долара(версии от 32 GB до 256 GB).

Предварителните поръчки започват от 9 септември, като айфоните ще бъдат достъпни от 16 септември.

Безжичните слушалки ще бъдат пуснати на пазара в края на октомври на цена от 159 долара. iOS 10 се очаква още на 13 септември.