3

Г ермански учени обясниха защо трябва винаги да пием червено вино, когато пушим - напитката съдържа феноли, които подмладяват артериите, увреждани от никотина, пише в. "Дейли мейл".

Изследователи от университета в Саарланд препоръчват да пием една-две чаши червено вино, преди да запалим цигара. Това ще предпази кръвоносните ни съдове в краткосрочен план.

Преди и след: Как изглежда човек след 1, 2 и 3 чаши вино, вижте в галерията

Напитката, богата на феноли, стимулира производството на азотен оксид, който подмладява клетките.

По този начин този процес донякъде неутрализира ефектите на никотина, известен с това, че възпалява артериите и състарява клетките.

Германските учени предупреждават, че виното едва ли ще помогне на заклетите пушачи. Но то ще е полезно за случайните пушачи.

Техните опити доказали, че червеното вино действа като защитна преграда за артериите. 

Научете любопитни факти за виното

При опитите били поканени 20 доброволци непушачи, които по време на тестовете изпушили три цигари. Половината от участниците пили червено вино един час преди да запалят, докато достигнат алкохолна концентрация в кръвта от 0,75 на сто.

Кръвта и урината на доброволците била изследвана преди и 18 часа след експериментите. Участниците, консумирали вино, се оказали с по-малко увредени клетки под въздействието на никотина.

Във видеото вижте и някои от най-скъпите вина в света

Четете още:

Жената днес пие наравно с мъжа, че и повече

Психолози определиха четирите типа пияници

Търсят се доброволци за тестването на ползите от червеното вино

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@