О ризът е една от най-усвояваните от организма култури. Не случайно той е основна храна за над половината от световното население.
Ненатрапчивият вкус на ориза го прави лесен за комбиниране с всякакви зеленчуци, меса и дори яйца.
Днес Милена предлага да го съчетаем с гъби и моркови.
Необходими продукти:
1 ч. ч. ориз
250 гр. гъби
1 морков
1 глава лук
3 ч. ч. вода
4 с. л. олио
сол и черен пипер
Докато гледате видеото от канала на vbox7.com “Да сготвим с Милена“ нарежете гъбите и лука.
Остава да настървете моркова на едро ренде и може да преминете към същинското гответе.
Запържете лука, когато омекне добавете и морковите. Следват гъбите и накрая оризът и подправките.
Когато оризът стане „стъклен“, го преместете в дълбока тавичка и добавете вода.
Пече се на 190 градуса, докато водата се изпари.
Вижте още апетитни рецепти на фурна:
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!