Още по темата

Момиче, което пребори коварната болест, има важно и вдъхновяващо послание.

Андреа Сиера от Тексас стимулира всички хора, загубили косата си следствие на химиотерапия, да бъдат смели и да вярват в бъдещето си.

Едва на 17 г. Андреа разбира, че е болна от рак, когато нейната майка я завежда на лекар.

Вижте снимки на красивата Андреа в галерията

"Нямаше предварителни симптоми, че нещо не е наред. Една сутрин се събудих с болки във врата. Тогава с майка ми посетихме близката болница. Смятах, че съм спала в лоша позиция и съм се схванала.", спомня си Андреа.

Заради болестта Сиера спира да ходи на училище.

Майка й обаче я съветва да започне да се занимава с нещо, да открие ново хоби, което да я разсейва от химиотерапията.

Така крехкото момиче решава да се занимава мода.

Светът на дрехите и гримовете не е чужд за Андреа. Още от 13-годишна се описва като "момичешко момиче", което има страст към модата.

"Преди химиотерапията бях много уверена в себе си. Когато косата ми започна да пада нещата се промениха. Гледах се в огледалото и определено не се чувствах добре.", разказва Сиера.

Майката на Андреа успява да се свърже с няколко агенции за модели. За щастие на Андреа, всички те искат да работят с нея.

Тя избира да снима тоалетите на местен дизайнер и фотограф в Тексас. Герардо Гермендия помага на болното момиче да преоткрие отново своята красота.

"В началото не се чувствах удобно. Не исках да направя снимки без перука. Когато осъзнах обаче, че няма от какво да се срамувам... нещо се преобърна. Всичко е само външна красота, но по-важна е вътрешната. Това ме вдъхнови да се снимам без коса.", казва красивата Андреа.

Андреа публикува една от най-красивите си фотосесии, както сама споделя в "Туитър". Смела и горда, тя заявява: Ракът няма да ме спре да бъда принцеса.

Красивите снимки са събрали над 210 хил. харесвания.