П ригответе хрупкави пилешки бутчета за по-малко от час.
Най-хубавото в рецептата е, че не е необходимо да пържите пилето.
По този начин бутчетата освен вкусни, са и здравословни.
Нужните продукти са:
8 пилешки бутчета
За марината:
соев сос
лимон
сол
черен пипер
За панировката:
галета
картофен чипс
червен пипер на вкус
2 яйца
Начин на приготвяне:
Сложете бутчетата в дълбок съд, залейте ги със соев сос, поръсете с черен пипер и изстисквайте сока от половин лимон върху тях.
Би било идеално, ако ги мариновате от предната вечер, но да постоят два часа така е достатъчно.
Оставете ги в хладилника, за да се мариноват.
През това време добавете черен пипер на вкус към галетата. Натрошете на дребно картофения чипс и го прибавете към галетата.
Всички вкусни рецепти ще намерите в канала във Vbox7 "Да сготвим с Милена".
След като бутчетата са се мариновали, потопете ги в последователно в яйцата и галетата и ги подредите в тавичка с хартия за печене.
Залейте бутчетата с малко зехтин и ги изпечете в предварително загрята на 230 градуса фурна за 30-40 минути.
Разбира се, може да ги опържите, ще станат по-бързо, но ще са много по-нездравословни.
Хубаво е на всеки 10 минути по време на печенето да ги обръщате.
След това вкусните хрупкави бутчета са готови.
Да ви е сладко!
Вижте още:
Тиквички на фурна - за обяд или лека вечеря
Лесна и вкусна дроб сарма не с агнешко, а с кайма
Как да направим вкусни яйца с праз и горчица
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!