Н а днешната празнична трапеза е хубаво да сервирате вкусна домашна питка, но и добре приготвено пиле.
Днес Милена ни представя една много вкусна,бърза и лесна рецепта с пиле и топено сирене
Ето и необходимите продукти:
400 грама пилешко филе
300 грама гъби (без значение дали пресни или от буркан)
100 грама топено сирене
бучка масло
2 – 3 лъжици олио
черен пипер на вкус
Първо се нарязва топеното сирене на колелца, а после и магданозът на дребно.
Пилешкото филе се нарязва на кубчета. Когато месото е нарязано, в нагорещен тиган сипете малко олио. Започнете да запържвате пилето, подправете с черен пипер и сол. Разбърквайте го често, за да не загори, но да се запържва равномерно от всички страни.
Добавете гъбите, когато месото вече е порозовяло. Ако използвате гъби от буркан, няма нужда да чакате – може директно да сложите маслото и да сипете чаена чаша вода. Водата ще помогне на сместа да не стане прекалено гъста.
След това остава само да добавите топеното сирене. Разбъркайте добре до пълното му разтапяне. Ако водата е извряла – добавете още, а ако е прекалено много – оставете на котлона, докато не получите гъстотата, която лично вие предпочитате.
Може да сервирате пилите с настърган кашкавал и пресен магданоз.
Вижте още:
Да си приготвим свински филенца на тиган
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!