П рез лятото идеята за ледена халба бира често хрумва дори и на не толкова запалените любители на пенливата напитка.
Днес ви предлагаме една рецепта, която може да приготвите, ако са ви останали стотина милилитра от кехлибарената течност.
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
2 с. л. зехтин
1 с. л. мед
100 мл. бира
бял и черен пипер на вкус
Поставете измитите и подсушени бутчета в дълбок съд и го овкусете с бял и черен пипер.
Поръсете със зехтин и разнесете подправките по цялата повърхност на месото.
След 30 минути поставяме бутчетата в тава и ги полейте със смес от бира мед. Печете 30-35 минути на 190 градуса.
Полезни съвети за приготвянето на рецептата вижте във видеото от канала „Да сготвим с Милена“.
Ако тази рецепта ви е харесала, вижте още:
Интересни и вкусни - как да си направим палачинкови джобчета
Рецепта за тортилa с гъби - лесно и вкусно
Как да си направим вкусна чеснова багета
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!