Още по темата

След пиршествата по празниците, е време да се освежим и изчистим от всичко, което сме натрупали.

Ако една от целите ви през новата година е да бъдете по-здрави, да се вталите, то тези съвети са само за вас.

Фитнесът определено остава един от основните начини да бъдете във форма през цялата година, но има и други начини, ако искате да разнообразите рутината си. 

Да създадеш нов навик определено не е лесна задача. Необходимо е постоянство, воля и... голяма доза вдъхновение.

Ние ви предлагаме 5 неща, с които направите годината си по-здравословна:

1. Йога курсове

Една от целите ви е да тренирате и да се движите повече, но не искате да посещавате фитнес? Йогата е прекрасен начин да изпълните тази цел. Груповите упражнения са не само по-приятен и забавен начин, за да бъдете във форма, но и се контактувате повече. Упражненията не само дават външен ефект, йогата е известна и с това, че тя успокоява мислите, подобрява концентрацията и ви прави по-ведри.

2. Удобна кутия за обяд 

Източник: Thinkstockphotos

Купете си кутия за обяд. Те са не само практични, но са и чудесни за хората, които искат да избегнат нездравословната храна, докато са на работа. Тези кутии са достатъчно малки и компактни, за да съберат всичко необходимо.

8 точни съвета, които ще ви мотивират по-добра форма през 2017 г.

3. Кулинарна книга

В днешно време се продават всякакви книги за готвене. Идеята на тази цел обаче не е да се научите през тази година как да приготвяте на кулинарни шедьоври, а да се научите да готвите полезно и на достъпна цена. Ако имате вдъхновение да си готвите вкусно и здравословно, то определено книгата ще ви помогне. Ако обаче сте почитатели на по-атрактивните методи за научаване на нови техники и рецепти за готвене, то вижте богатата колекция от рецепти на Джейми Оливър тук

5 храни, които трябва да похапваме често

Топ 5 на напитките с най-малко калории (видео)

4. Фитнес гривна

Тази малка гривна може да се използва за всички видове тренировки. Тя ще ви даде представа колко се движите, кога трябва да станете, ако сте се заседели повече.

5. Кухненска везна 

Полезен уред за всяко домакинство, дори да не сте в определен режим. С везната ще имате точна представа за количеството брашно, масло или захар, което добавяте към храната, която приготвяте. 

Във видеото вижте и една лесна идея за здравословен старт на деня, но и кои ще са трите неща, които ще властват през 2017 г.

Четете още:

Ето как да комбинирате храните, за да са ви полезни

Диетичните напитки предразполагат към диабет

Доказано е - шоколад на закуска за слабеене и здраве

В началото на октомври сме най-вталени през годината

Храните, които ни правят по-здрави през хладните дни