Още по темата

Човек да греши е важна черта от живота ни, защото именно грешките изграждат характера, откри ново изследване.

Хората, които са интелектуално по-спокойни, са по-добри в това да оценяват в натовареното ни ежедневие.

“Ако си помислим за политиците по върховете ще видим, че там е пълно с много хора, които са интелектуално арогантни за позициите, които заемат, независимо от коя страна на седалките в парламента се намират,” коментира Марк Лиъри, водещият автор на изследването, пише Obekti.bg

5 лесни начина да повишим самочувствието си

“Но дори в личните отношения, малките кавги, които имаме с нашите приятели, любовници и колеги са най-често за тривиални неща, където сме убедени, че нашата визия за света е правилната, а тяхната е погрешна.”

Изследването е открило, че няма разлика в интелектуалното смирение между хора с либерални възгледи и хора с консервативни.

Резултатите са оказали, че интелектуално смирените хора са  по-добри в оценяването на доказателства. Също така, по-малко е вероятно да обърнат възгледите си на 180 градуса

Трикове, с които ще бъдем магнит за хората

“Ако всеки от нас беше повече интелектуално смирен всички ние щяхме да се разбираме по-добре и да се чувстваме по-малко фрустрирани от един друг,” коментира Лиъри.

Интелектуалното смирение е толкова важна за бизнеса, колкото и в политиката.   

“Ние знаем, че доброто ръководство изисква широта на перспективата и взимането предвид на колкото се може повече перспективи.”

Четете още:

3 урока за успех от една бизнес дама от арабския свят

9 неща, от които да се откажете, за да сте успешни

Хората са по-щастливи, ако са с добро психично здраве и имат партньор в живота