А роматът на прясно изпечен хляб безспорно е един от най-лесните начини да превърнеш новото място в дом.
Ето защо ви предлагаме една бърза и вкусна рецепта за питка:
Необходими продукти:
500 г брашно
300 г кашкавал
120 г сирене „Пармезан“
175 г краве масло
300 мл прясно мляко
1/2 връзка магданоз
1/4 връзка мащерка
1 пакетче суха мая
1 с. л. захар
1 1/2 ч. л. сол
1 ч. л. сух чесън
сусам и лют пипер на люспи за овалване
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Млякото се затопля и в него се разтварят маята и захарта.
Брашното се смесва със солта и 50 г разтопено масло, налива се млякото с маята.
Замесва се меко тесто, което не трябва да се лепи по пръстите. Оставя се да втаса за около 1 час на топло.
Кашкавалът се настъргва на едро ренде.
Тестото се разделя на две части, от които се оформят правоъгълни кори. Върху едната кора се поръсват кашкавалът и накълцаните листенца от половината мащерка.
Покрива се с втората кора.
Тестото се нарязва на малки квадрати, които се оформят като топки, така че кашкавалът да е максимално покрит от тестото.
Форма за кекс с дупка в средата се маже с масло. Останалото масло се загрява и се овкусява със сух чесън, сол и черен пипер на вкус.
Пармезанът се настъргва ситно.
Останалата мащерка и магданозът се накълцват.
Топките тесто се потапят в ароматното масло. Част от тях се овалват в пармезан, друга част – в лют пипер, трета част – в магданоз и мащерка, а останалите – в сусам.
Слагат се в подготвената форма и се оставят за 30 минути на топло.
Хлябът се пече около 25 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
А ако обичате домашните печива, защо не видите още:
Как да си направим въздушни хлебчета
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!