0

С триите са състояние на кожата, което се появява вследствие рязка промяна в теглото и при нарастване или намаляване на някои мускулни групи. 

Те са неприятен проблем както за жените, така и за мъжете. Местата, на които обикновено се появяват са коремът, гърдите, горната част на ръцете, бедрата и дупето.

Преди образуването на самите стрии кожата изтънява и става розова на цвят. Скоро след това се появяват розови или лилави линии (нови стрии). С течение на времето те изсветляват и стават бели или придобиват цвета на кожата.

По отношение тяхното премахване на този етап не съществува метод, който да дава 100% ефективност. При избора на подход за третиране на стриите трябва да се вземе предвид колко стари са те. В сила е правилото, че колкото по-пресни са стриите, толкова по-добре за крайния ефект.

Някои се подлагат на лазерно третиране, други използват скъпа козметика. Има жени, които смятат, че тези неща не помагат и решават да се доверят на татуистите.

Един от тях е бразилецът Родолфо Торес

Този мъж се е специализирал в прикриването на родилни и всякакви други стрии със стратегически поставени татуси. Неговите татуировки предизвикват невероятни оптични илюзии и по този начин правят белезите по тялото много по-незабележими, пише в. "Дейли мейл".

Торес има над милион последователи в "Инстаграм", където публикува снимки на татуираните от него тела.

Вижте още от татуировките, които бразилецът създава, в галерията ни

Как постига желания ефект

Той попълва по-светлите линии на стриите с мастило с цвета на кожата. Това почти ги обезличава. Когато татуировката зарасне, кожата изглежда гладка и велурена. А когато под даден ъгъл се появят издайническите линии, те са част от обща композиция и създават оптична илюзия, като не дразнят окото. 

Защо жените си падат повече по мъже с татуировки

Това или са най-абсурдните, или най-сладките татуировки

27 много сладки татуировки за двойки и приятелства

Какво смятат специалистите

Дерматолозите не споделят ентусиазма на Родолфо Торес. Те предупреждават, че третирането на стриите с мастило за татуировки е опасно и ако татуистът е неопитен, може белегът да се задълбочи –   особено в тънките сегменти на кожата.

Любопитни факти за татуировките, които може би не знаете, вижте във видеото горе.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@