Още по темата

Мелания Тръмп избра стил от 80-те години на миналия век за първия си официален портрет - с черно сако и шалче, скръстени ръце и пръстен с голям диамант, съобщиха АФП и ДПА.

Портретът е направен в частните апартаменти на Белия дом, пред един от прозорците.

Мелания гледа право в обектива с лека усмивка.

В Словения организират екскурзии до родния град на Мелания Тръмп

"За мен е чест да съм първа дама и нямам търпение да работя в служба на американците през следващите години", заяви в комюнике Мелания Тръмп.

Снимката беше разпространена и в официалния акаунт в Twitter на Мелания Тръмп "FLOTUS".

Първата дама ще се посвети на борбата с кибер тормоза. Тя се интересува и от проблемите на жените и децата, пише в профила й на страницата на Белия дом в интернет.

Мелания Тръмп, която е бивша манекенка, още живее в Ню Йорк с 9-годишния си син Барън от Доналд Тръмп. Тя често пътува до Вашингтон за официални изяви. Двамата с президента се срещат и в частната им резиденция във Флорида, където той обича да прекарва почивните дни.

Във видеото вижте и някои интересни факти за Мелания Тръмп

В Twitter портретът на Мелания Тръмп беше споделен 6000 пъти за пет часа и харесан 29 000 пъти. Той предизвика 3500 коментара и разгорещени спорове.

Дизайнерите са на различно мнение по въпроса дали да обличат Мелания Тръмп

Някои се възхитиха на красотата на първата дама, други заподозряха ретуширане. Появиха се сравнения и с Дарт Вейдър. Има също сравнения в неин ущърб с Джаки Кенеди и Мишел Обама.

"Мишел ми липсва. Този портрет е толкова нереалистичен за средностатистическата жена. Потискащ и отвращаващ", написа  потребителка в социалните мрежи.

Мишел Обама също получи критики за първия си официален портрет през 2009 г., защото позира в рокля без ръкава през март и се усмихваше широко. Това според някои беше много неформално.

Четете още:

Сравниха Мелания Тръмп с Джаки Кенеди

Да сбъднеш американската мечта: Първата дама, която дойде от Словения

Какво прави Обама по време на своята ваканция

Между Тръмп, Обама и "Трепни"... на Божинката