В горещите летни дни често похапваме таратор и свежи зелени салати и рядко ни се дояжда месо особено свинско.
Днешната рецепта на Милена обаче ще ви изкуши. Тя приготвя апетитни свински гърди с микс от подправки.
Необходими продукти:
1 кг. свински гърди
микс от подправки за барбекю
1 с. л. черен пипер
1 л. кетчуп
Оваляйте свинските гърди в подправките - червен пипер, черен пипер, сол и лук на прах.
Всяка страна трябва да е хубаво покрита с подправки.
Подредете месото в тава, намажете го с кетчуп и пъхнете във фурна на 180 градуса.
Когато гърдите хванат коричка, отново намажете с кетчуп и печете до готовност.
Сервирайте с гарнитура по избор.
Да ви е сладко!
Вижте още:
Да си приготвим свински филенца на тиган
Пилешко филе с ананас и медена глазура
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!