Още по темата

Да изкатериш трудния път към успеха в този случай не е точно метафора. За Никола Георгиев катеренето буквално е път към успеха, пък било то и само с два пръста. Но за да стигнем до този момент, трябва да ви върна малко назад във времето.

Ники имал хубава работа в IT сферата, обаче му била скучна. Като всеки заклет фен на игрите и той си мечтаел да прави такива и с това да си изкарва хляба. Един ден полял тази си мечта с две бири в бара и заедно с един колега решили да превърнат бляна си в работа. Първо поработвали в свободното си време – уикенди и късно вечер, но от няколко месеца Ники е напуснал предишната си работа и се е отдал изцяло на някогашното си хоби.

Така, две години по-късно след онези две бири, първата видео игра вече е факт и до няколко дни ще се появи и безплатната й версия за мобилни устройства.  

А ако се чудите какво общо има катеренето – самата игра е за катерене. Един кокалест пират е решил да открадне съкровище, спотаено в дълбините на океана. За зла беда съкровището се пази от октопод, който не е много наясно какво да прави с всичкото това злато, но пък е убеден, че си е негово и не е никак щастлив от факта, че сте му го свили. Затова трябва бързичко да се изкатерите с помощта на двата си пръста нагоре, за да не се озовете в неприятната прегръдка на осмокраката гадина.

Играта е представена от Ники и колегите му наскоро в Лондон, на изложението EGX Rezzed, където се радвала на особено голяма популярност.

„15 хиляди души посетиха изложението, а колко играха играта не мога да ви кажа, но бяха много. Ние занесохме пет устройства и по цял ден бяха заети от хора, които я играха”,  спомня си Ники.

Той е убеден, че начинанието му ще има успех, защото искрено вярва в потенциала на това, което са направили. А за в бъдеще се надява да продължи да се занимава със същото нещо. Признава, че не разчита особено на българския пазар, тъй като тук хората не са свикнали да плащат за игри и приложения. Изцяло с колегите си са устремени към това, продуктът им да стане популярен на запад, където са и печалбите.

„Човек, ако не си следва мечтите, нали знаеш, няма да му се случат, толкоз ...”