Б рускетите са италианско предястие, което се приготвя още от 15 век.
Съществуват и много вариации на брускетите – с домати, зеленчуци, боб, консервирано месо и сирене.
Най-популярният вариант е със зехтин, пресни домати, чесън и вид сирене.
Ето я и нея:
½ ч. ч. зехтин
250 гр. чери домати
3 скилидки чесън
2 с. л. балсамов оцет
2 ч. л. кафява захар
1 ч. л. мащерка
сол
200 гр. сирене
1 франзела
В купичка смесете зехтина, балсамовия оцет, захарта, солта и мащерката.
Залейте доматчетата със сместа, добавете чесъна и печете на 150 градуса за около час.
Нарежете една франзела на филийки, който също може да запечете.
За финал намажете филийките със сиренето, което сте избрали, поставете изпечените домати и поръсете с подправки.
Вижте още няколко рецепти от канала "Да сготвим с Милена":
Пица с традиционен вкус и необичайна форма
* Моля, коментирайте конкретната статия и използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и написани само с главни букви!