Още по темата

Български играчи успяха да се класират за участие на Световните финали на Intel Extreme Masters, едно от най-големите е-спорт събития тази година. Нашите момчета ще се борят за титлата този уикенд (4-6 март) в Катовице, Полша.

През последната година националните успехи в електронните спортове се увеличават все повече. След като покориха родните турнири, българските геймъри показаха, че уменията им могат да се конкурират с тези на професионалните играчи.

E-Frag.net и Живодар ‘Zhovosaurus’ Бахнев доказаха това на квалификациите на IEM Катовице, където спечелиха правото да се състезават на една сцена с най-добрите атлети в своите дисциплини.

E-Frag.net, които трупат победи в Counter-Strike:Global Offensive, ще се изправят срещу единайсет от най-големите отбори в света. Момчетата ще се борят за титлата Световен шампион и дял от $250 000 награден фонд. Преди да стъпят на сцената обаче, те ще трябва да преборят противниците си в груповата фаза – а това не никак лесна задача.

Живодар ‘Zhovosaurus’ Бахнев, един от стоте най-силни Hearthstone играчи в Европа, ще стане част от Hearthstone Legendary Series.

Там ще се срещне с още седем индивидуални участници в борба за $10 000 награден фонд. Освен паричната награда, турнирът носи на участниците и точки за състезанията от Световното турне на играта, което ще изпрати най-добрите участници през годината на Световното първенство.

Intel Extreme Masters, организиран от ESL, се нарежда до най-престижните турнири по електронни спортове. Издания се организират в различни точки по света, а Световните финали в Полша разбиват зрителски рекорди всяка поредна година.

Не пропускайте да следите събитието онлайн от 4 до 6 март в най-големия сайт за видеосподеляне в България Vbox7.com тук: http://vbox7.com/ESL2016