7

В днешно време съществуват какви ли не странни професии.

Вижте някои от тях в нашата галерия

В миналото обаче хората също се занимавали с необичайни начинания, които вече не съществуват.

Ето кои са те:

5. Крадци на трупове 

Тази професия е съществувала през 19-и век, когато е било трудно да намериш труп за медицински цели. Тогава не е имало толкова бездомни хора, чиито тела никой не търси.

Крадците на трупове или така наречените "възкресители" били принудени да крадат трупове от гробищата и да ги доставят на университетите за научна работа.

4. Доставчик на мляко

Още преди да бъдат произведени хладилниците е имало човек, който всяка сутрин е носил прясно мляко във всички домове. Млякото се разнасяло в стъклени бутилки, като клиентите е трябвало да оставят празните такива пред вратата.

3. Ловци на плъхове 

Ловците на плъхове хващали и убивали гризачите, за да предотвратят появяването на различни зарази. Те рискували здравето си, ровейки се в шахти и боклуци само за да ограничат популацията на плъховете през годините.

Вижте кои са най-сексапилните професии

Кои ще са най-популярните професии след 10 години

Източник: Getty Images/Guliver

2. Събуждач

Далеч преди да се появят будилниците е имало събуждачи, които ходели по домовете на хората, за да ги вдигат от сън. Естествено за услугата е била нужна предварителна заявка.

Тази професия е била много разпространена в Англия и Ирландия по време на индустриалната революция.

1. Зaпaлвaч нa yлични лaмпи

Πpeди нaвлизaнeтo нa eлeĸтpичecĸoтo ocвeтлeниe, все някой е трябвало да обслужва уличните лампи. Така се заражда и професията "запалвач на улични лампи". Тeзи xopa изпoлзвaли дълги пpъти, c ĸoитo пaлeли гaзoвитe yлични лaмпи.

Още любопитни класации гледайте в канала във Vbox7 Top of the tops.

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин.

@