2

П ринц Едуард е четвъртото и най-малко дете на кралица Елизабет II и принц Филип. Наскоро обаче се появи информация, че въпреки, че е бил „бебето“ в семейството, кралицата е забравила рождения му ден, когато е бил в 20-те си години, пише „Дейли Мейл“ (Daily Mail).

Сега графът на Уесекс е на 54 години, а

нов документален филм за живота на децата на кралицата го описва като самотен и чувстващ се не на място в Бъкингамския дворец.

Във филма се казва, че Едуард е бил „пренебрегваният“ трети син. Една година на рождения си ден принцът отишъл да закуси с кралицата и нищо не било казано. Нямало картичка, нямало подарък. Тя не знаела, че е рождения му ден.

Ингрид Сюард, която е писала биография на принц Едуард през 2005 г. разказва, че един кралски помощник е бил наясно, че кралицата е забравила, направил бърз телефонен разговор и принцът имал подарък няколко часа по-късно.

Сюард е категорична, че кралицата щяла да се сети, ако бил 20-ият или 30-ият юбилей на сина ѝ. Авторката отбелязва още, че

„героичният“ ѝ втори син принц Андрю, който се е бил във война, е любимият син на Елизабет II.

Кралицата има традиция, според която е бил засаждан дъб в градините на Бъкинганския дворец, за да отбележи раждането на всяко от децата си.

 

Абонирайте се и прочетете първи "Непубликувано" и обзор на деня за 2 мин. Безплатно е :-)

@